Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Ett år siden Karl Lagerfeld sin bortgang
Foto: Vittorio Zunino Celotto via Getty

Nå kan du sikre deg tingene til Karl Lagerfeld

Hva med kjørehansker, tre Rolls Royce-biler og massevis av kattestæsj?

Etter at ryktene hadde svirret i lang tid om Karl Lagerfeld og hans stadig mer tilsynelatende skrantende helse, gikk den legendariske designeren bort i 2019, 85 år gammel.

Hans svært så lange og ikke minst fruktbare karriere hos både Fendi og Chanel, i tillegg til i sitt eget selvtitulerte merke, ga han naturligvis en heftig formue.

Til og med katten hans, den hvite hellig birmaen Choupette, var et skikkelig luksusdyr – bokstavelig talt.

Katten som designeren en gang så berømt uttalte at han ønsket å gifte seg med, skal ha hatt både livvakt, en personlig kokk og to assistenter. Og en some-ekspert til sin egen Instagram-konto.

Lagerfeld hadde ingen barn, men katten sto hans hjerte nær. Etter hans bortgang spekulerte man i om katten ville arve alt etter ham.

Nå går en rekke av Karl Lagerfeld (og katten hans) sine tidligere eiendeler under hammeren.

karl lagerfeld med katten choupette
Karl Lagerfeld og Choupette. Foto: Getty

Det anerkjente auksjonshuset Sotheby’s har annonsert at moteskaperens høyt elskede ting fra hans åtte ulike eiendommer i Monaco og Frankrike vil selges på åtte ulike auksjoner.

Blant de over 1000 gjenstandene man kan sikre seg, finnes asjetter som Choupette har spist sine bedre måltider fra og 200 kjørehansker uten fingre på. De var et av Karl Lagerfeld sine kjennetegn de siste 20 årene av livet hans.

I tillegg vil kunst signert Jeff Koons, moderne design av Marc Newson, tre Rolls Royce-biler og flere kofferter fra ikoniske Goyard også auksjoneres bort, ifølge The Guardian.

Auksjonshuset spår at auksjonene vil bli «like overraskende og allsidige som designeren selv» og «vil by på en antologi a hans personlige smak», ifølge nettavisen.

Karl Lagerfeld hadde en helt særegen stil. Den omfattet som oftest mørke briller og dress, hvit hestehale og de ikoniske kjørehanskene i skinn selvfølgelig.

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld i kjent stil i 2005. Foto: Peter White via Getty

En rekke dressjakker signert motehus som Dior, Saint Laurent, Comme des garcons og Martin Margiela vil også selges, ifølge Sotheby’s.

Det blir imidlertid neppe billig. Et portrett av Karl Lagerfeld signert Takashi Murakami har en estimert pris på mellom 80 000 og 120 000 euro.

«En umettelig samler, Karl Lagerfeld skapte interiørdesign gjennom hele livet sitt», skriver Sotheby’s på sin nettside.

Fra fargerikt og lekent design på 80-tallet og franske motiver fra 1700-tallet, til 20-talls art deco på 70-tallet og futuristisk interiør.

Designerens siste residens i franske Louveciennes skal ha vært overraskende dekorert i en stil som minnet om Tyskland på 20-tallet med gamle reklameplakater og møbler designet av den tyske interiørdesigneren Bruno Paul.

Det er imidlertid ikke første gangen gjenstander etter moteskaperen selges.

Lagerfeld var en dreven tegner med en flott strek. Tre måneder etter hans bortgang ble 125 unike skisser solgt for titusener av kroner.

Les også: Blir denne serien like populær som Bridgerton?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer