Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nå kan du lage mat som Missoni-familien

–Når Missoniene inviterer deg på middag, så lager de maten selv. Dette er tross alt Italia, baby!

Det italienske merket Missoni startet i det små, med en liten butikk dedikert til egendesignet strikketøy på midten av 50-tallet. På 70-tallet fikk resten av verden øynene opp for deres evne til å gjøre strikkeplagg sexy, og har siden holdt seg flytende. I fjor feiret Angela Missoni, datter av de to grunnleggerne, 20-års jubileum som sjefdesigner for merket. Tidligere i år, da høstkolleksjonen for 2018 ble vist fram, hadde hun hentet opp print og referanser fra Missoni sitt arkiv i forbindelse med at Missoni nå fyller 65 år.

Til forskjell fra de fleste av verdens mest kjente motehus har familiebedriften ikke blitt kjøpt opp av verken Kering-gruppen eller LVMH-konglomeratet. Per i dag er selskapet delt inn en herre- og damelinje, Missoni Kids, Mare, World, Beach og Home.

Slik som så mange italienske familier har også Missoni-familien et ekstremt sterkt bånd, der samlingspunktet er matbordet. Angela Missoni har også blitt kjent for å be inn motefiffen til storslåtte middager med et selvsagt italiensk preg.

For kort tid siden lanserte de en kokebok der de avslører noen av deres 130 mest tradisjonsrike familie-oppskrifter. 

Coveret består av et tydelig gjenkjennbart Missoni-print. Boka preges også av en rekke familiebilder og sitater fra de ulike familiemedlemmene som Francesco Maccapani Missoni, Angela Missoni sin sønn, har samlet under arbeidet med boka.

– Idéen til boka startet for rundt sju år siden, da Francesco sa vi burde lage en Missoni-kokebok, fordi ingen andre spiser mat som det vi gjør hjemme hos oss, har Angela uttalt i et intervju med Womens Wear Daily. 

Les også
Derfor er Devon Ross motebransjens nye yndling

Familievennen Quincy Jones har skrevet forordet, der han uttaler både at «Når Missoniene inviterer deg på middag, så lager de maten selv. Dette er tross alt Italia, baby!», og «Missoni-mat får sjelen min til å smile!».

Wallpaper magazine beskriver måten oppskriftene i boka er skrevet på som om «de drypper som olivenolje fra forfatterens penn». Rundt mengder og metoder finner man håndskrevne små skriblerier fra Missoniene. Det er fargerikt, folkelig, familiært – og deilig.

Les også: M&H Toppliste: 12 fargerike sokker til å ha i sandalene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer