Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette vet vi om Oscar 2021
Slik blir det i alle fall ikke når årets Oscar går av stabelen noe koronaforsinket

Nå blir dette forbudt på den røde løperen

Filmfestivalen i Cannes setter foten ned for det de mener er «en grotesk og forferdelig uting».

Mange av oss forbinder kanskje selfies med Kim K og hennes PR-kåte familie, men faktum er at denne formen for narsissistisk fotografering har eksistert lengre enn som så. De aller tidligste formene for det vi i dag kaller selfies begynte så smått å vokse fram på starten av det forrige århundret, og sprang ut i full blomst fra 70-tallet og utover da kameraene ble mindre og mer håndterlige og filmrullene billigere.

Men det var først da smarttelefonene ble allemannseie at selfies ble et kjent begrep, en uungåelig del av manges hverdagsrutine – og noe Instagram-babes faktisk kan kapitalisere på.

På tross av at det er noe «vi alle gjør» og at det er mer eller mindre akseptert i de fleste kretser nå i dag – så lenge man ikke lar seg friste til å bruke en selfie-stang – er det likevel enkelte som ønsker å sette stopper for denne utstrakte fokuseringen på en selv – no pun intended.

Nylig ble det nemlig kjent at filmfestivalen i Cannes i år bannlyser selfies på den røde løperen.

Kreativ leder for det franske filmeventet, Thierry Fremaux, forklarer det med at man har tatt skritt for å forsøke å forhindre selfies tidligere, men at de nå har valgt å gjøre det fullstendig ulovlig.

– Det gjør situasjonen for hverdagslig, og forsinker og forstyrrer all aktiviteten på den røde løperen i så stor grad at jeg mener det faktisk ødelegger kvaliteten både i den settingen og for helheten på festivalen, uttalte han til magasinet Le Film Francais ifølge Vanity Fair.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Det er foreløpig ikke kjent hvordan man kommer til å implementere regelen i praksis når stjernene flokker til den franske kystbyen i midten av mai.

Det er ikke første gang Fremaux forsøker å slå ned på selfies. For tre år siden prøvde han også å sette en stopper for det han da mente var en «grotesk og forferdelig uting».

– Man ser aldri så stygg ut som på en selfie, sa han da til The Hollywood Reporter.

Et argument å vektlegge er muligens en ny amerikansk undersøkelse som viser at de som tar selfies hver dag er mer sosialt avvikende enn andre.

Så gjenstår det å se om filmfestivalen med Fremaux i spissen klarer å overbevise kjendisene om å droppe selfien på den røde løperen.

Les også: Hvordan bruke sosiale medier….uten å bli helt koko.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer