Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mustaparta: – Jeg har aldri turt å strikke en hel genser

sandnesgarn_01_204_3

Foto: Renathe Torseth/Pudder Agency

Tidligere modell og blogger Hanneli Mustaparta tar i disse dager på seg en ny rolle i motebransjen. Nå kan hun legge til designer på CVen. Melk & Honning har tatt en liten prat med den internasjonale moteprofilen om hvordan det hele kom til.

Hanneli Mustaparta slo gjennom som modell og tok med seg flyttelasset til New York for flere år siden. Fra det store eplet har hun jobbet for mange store motehus og internasjonale magasiner, og ikke minst vært en favoritt blant streetstyle-fotografene. Men nå har hun pekt nesen hjemover for å strikke ullgensere.

– Det å sitte i en by som New York med så mye energi å skape og tegne alle plaggene var ganske fantastisk! Å ha motehverdagen min så tett på designprosessen var veldig inspirerende.

I samarbeid med Sandnes Garn lanserer hun nå nemlig strikkemønster til ulike ullgensere. Hun forteller at samarbeidet har gjort at hun har tilbragt mer tid i Norge – noe hun ikke har noe i mot.

– Jeg opplever at jeg setter mye mer pris på alt det vakre vårt lille land har å by på etter å ha bodd så lenge utenlands. Da jeg var yngre tok jeg nok fjellene, fjordene og tradisjonene våre litt for gitt. Det er godt å se at jeg har tatt til fornuft. Vi har et fantastisk land vi bør være enormt stolte av, sier 34-åringen.

screen-shot-2016-11-22-at-14-15-24

Foto: @hannelim

Selv om hennes første designsamarbeid er en strikkekolleksjon innrømmer Mustaparta at hun selv ikke akkurat er magisk med strikkepinnene. Det var mormoren som lærte henne faget, etter at håndarbeidslæreren mislykkes. 

–  Siden da har det blitt endel skjerf, luer, en halv sokk (før jeg kom til den vanskelige hælen) og en tubetopp da jeg var 16 år som heldigvis aldri ble brukt. Jeg har egentlig aldri turt å begi meg ut på å strikke en hel genser, etter hælproblematikken fra jeg var yngre.

Den ordentlige kjærligheten for garnnøstene oppstod derimot noen år senere. Eks-svigermoren Solveig hadde et strikketalent uten like, og ønsket å stikke gensere til Hanneli. Da oppstod det et samarbeid hvor Hanneli stod for idéene mens svigermor stod for utførelsen.

– Da planla vi, målte opp favorittergenserene mine for en bra passform, og jeg fant inspirasjon fra visninger og fra designere jeg var opptatt av. Det ble starten på samarbeidet med Sandnes Garn og jeg er så glad for at jeg får dele mine drømmeplagg med så mange. 

screen-shot-2016-11-22-at-14-16-11

Foto: hannelim

Moteprofilen forteller at designsamarbeidet ga mersmak, så vi skal ikke se bort i fra at det kommer flere kolleksjoner signert Mustaparta i fremtiden.

– En designprosess var noe jeg rett og slett ikke kunne ta meg tid til mens jeg jobbet og bygget opp en karriere i USA. Nå som det har gått noen år har jeg fått til en fin balanse og en slags struktur som gjør at jeg kan sette av mer tid til noen få og større prosjekter. Det har også vært en gave at jeg har fått mer ro og tid. Så ja, om det er riktige prosjekter som jeg brenner for og ser at jeg kan utgjøre en forskjell, så er jeg absolutt med på flere.

Les også: Se Jenny Skavlan sitt designsamarbeid

Siste saker

Mest lest nå
Les mer