Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Musikk + mote = sant når denne plata slippes i morgen

RØRSTAD_promo1_lowres

Sunnmøringen Brede Rørstad har komponert symfonier, dirigert orkestre i New York og hatt konsert på legendariske Viper Room i Los Angeles. Fra basen i Paris skaper han nå elektronisk musikk under artistnavnet RØRSTAD.

Sterkt inspirert av kjæresten, norske Torunn Mjånes Myklebust som jobber for noen av de største franske motehusene, har artisten nå valgt å knytte musikken sammen med mote.

I morgen slipper nemlig Rørstad plata «Ø», en funky elektronisk historie med en twist av klassisk musikk, R’n’B og hiphop. Samtidig lanserer han kles- og accessoirlinjen RØRSTAD.

– Utgangspunktet for dette prosjektet er å tenke nytt rundt musikk som produkt. I dag tar vi langt på vei tilgangen til musikk for gitt på lik linje med vann og elektrisitet. Vi kan høre all musikk over alt. I denne prosessen har musikk mistet sin verdi som produkt. Ved å koble musikk og mote sammen, blir det igjen mulig å tenke på musikk som en vare i tillegg til å være et kunstnerisk produkt, forteller artisten til Melk & Honning.

Her er RØRSTAD sitt moodboard:

ROR_moodboard_II

Rørstad forteller at noen av de største og mest inspirerende opplevelsene han har hatt har vært i møtet mellom mote og musikk.

– Jeg ble sneket inn på en Givenchy-visning av Torunn og sto delvis og gjemte meg bak en søyle da modellene begynte å komme ut. De ble akkompagnert av et fullt orkester med Antony Hegarty i spissen. Det skjedde noe magisk i det rommet og det var en mektig synergi mellom mote og musikk. Dette har vært med på å inspirere meg til å utforske hvordan jeg kan kombinere mote og musikk videre, sier han.

Først ut lanseres capser med «Ø» på sammen med plateslippet, etterfulgt av flere accessoirer. Sammen med kjæresten Torunn planlegger han også å følge opp med capsule-kolleksjoner for hver plate, og han forteller at han er kjempeglad for å ha med den han regner som en av verdens beste innen sitt felt på laget. De to er opptatt av at dette ikke skal føles som merch – tanken bak det hele er større enn som så.

– Med platen «Ø» markerer vi begynnelsen på dette prosjektet. I første omgang accessoirer og så går vi videre derfra. Jeg skal spille noen konserter før jeg begynner på ny plate som skal ut til våren allerede. Parallellt med platen vil vi utvikle videre koblingen mellom musikk og mote. Jeg er skikkelig spent på hvordan dette vil utvikle seg, konkluderer Rørstad.

Les også: Norges nye designtalenter: Mayow

Siste saker

Mest lest nå
Les mer