Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka: Hva har skjedd i motebransjen i løpet av sommeren?

kendall-jenner-2016-september-cover-vogue-13

Kendall Jenner. Foto via Vogue US.

I Melk & Honnings faste spalte «moteuka» pleier vi å oppsummere de største motenyhetene i løpet av den siste uken. På grunn av feriemodus både i motebransjen generelt og innad i redaksjonen, har denne spalten også hatt en liten måned avkobling.

Men som hverdagen virkelig starter for de fleste i morgen, er det på tide at man er oppdatert. Vi gir deg dermed en oppsummering, ikke bare av de viktigste motenyhetene den siste uken, men hele sommeren:

 

Raf Simons, et mange måneder med rykter, ble endelig bekreftet som ny kreativ leder for Calvin Klein.

 

– På snakk om Calvin Klein, er merket kjent for sine stjernespekkede kampanjer – og denne sesongen var intet unntak med blant annet Frank Ocean på plakaten.

 

– Den nye designeren til Calvin Klein har også et kontinuerlig samarbeid med det tyske sportsmerket adidas og høstkolleksjonen ble nettopp sluppet.

 

Maria Grazia Chiuri tar over sjefsstolen etter Simons hos Dior, som første kvinne i det franske motehusets historie.

 

Septemberutgaven av motemagasiner er årets største, og det ingen tvil om at det er stor stas å pryde coverne denne måneden. Mens Kendall Jenner pryder den amerikanske utgaven av Vogue, har blant annet svenske Alicia Vikander og Bella Hadid også fått den store æren.

 

– I tillegg til modellkarrieren satser Kendall Jenner på sin egen kleslinje sammen med søsteren Kylie. I sommer lanserte de deres første veskekolleksjon, som til overraskelse for mange var ganske rimelige. Kylie forsetter sin reise i kosmetikkbransjen, og i forbindelse med bursdagen sin har hun lansert flere produkter til hennes eget sminkemerke.

Les også
Jacquemus teamer opp med Nike

 

– Designkollektivet Vetements er kjent for sine mange designsamarbeid, og også denne gangen viste de fram flere overraskelser under Couture Week i Paris – blant annet Juicy Couture. Dette har ført til at det amerikanske merke som er forbundet med Paris Hilton på tidlige 2000-tallet virkelig er inne i trendbildet igjen (?).

 

– Verdens største varehus Macy´s legger ned hele 15% av filialene sine, på grunn av stor konkurranse fra nettbutikker.

 

– Modellen Alexa Chung vil ikke lenger bare være ansikt utad for andre sitt kreative arbeid, og lanserer sitt eget klesmerke neste år.

 

– Om et par uker går den norske versjonen av Fashion Week, Oslo Runway, av stabelen. I begynnelsen av august ble hele programmet sluppet. Oslo Runway samarbeider også med Bik Bok om OSLO RUNWAY AWARD, hvor de skal kåre den mest lovende, unge designeren – se alle de nominerte her.

 

– Nyheten om Brexit resulterte i et kraftig børsfall og pundet har gått ned 10% til sammenligning med euroen. Dette har ført til at Storbritannia nå er det billigste luksusmarkedet.

 

– At artister inntar moteverdenen med diverse samarbeid er intet nytt, og denne sommeren ble det avduket at både Zayn Malik og J.Lo har teamet opp med luksusmerket Giuseppe Zanotti om å lage sko.

 

Kanye West slutter heller ikke med sitt inntog i motebransjen, og hans siste musikkvideo «Wolves» er laget i samarbeid med det franske motehuset Balmain. West har også store planer i for sitt samarbeid med adidas, og søker dermed etter flere hjelpende hender.

Les også
Sports Illustrated viser frem modell med synlig arr for første gang

 

– Moteukene har for alvor kicket i gang, og tidligere denne uken startet Copenhagen Fashion Week – hvor man blant annet fikk se et pastellfarget univers inspirert av California hos By Malene Birger og mange smukke street styles.

 

Øyafestivalen er ikke bare et sted hvor det er en haug kule artister, men også mange freshe folk blant publikum. Melk & Honning var selvfølgelig på plass for å dokumentere festivalstilen.

 

Les også: Hvorfor betaler vi i dyre dommer for kulhet? Ny hjerneforskning har svaret

Siste saker

Mest lest nå
Les mer