Bilde via Elle Turkey

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland.

Edda Gimnes sine særegne kreasjoner har blitt vist frem i en utstilling på The Met i New York, kjøpt inn av Nasjonalmuseet – og blitt omtalt i Vogue. Denne uken bar en av verdens mest populære rappere et fullt antrekk signert Oslo-designeren.

– For de fleste er det å debutere under moteuken i Paris bare en drøm. Men det var nettopp det norske Silje Lorentzen gjorde nylig da hun åpnet visningen til Givenchy.

Malin Molden er blitt kjent for sin kitchy, knallbongbong-vibbete maksimalisme med tidvise referanser både til Trump og Putin. Denne uken ble hennes nye kolleksjon vist frem i Paris.

Jeenu Mahadevan har på bare få år klart å bli en av tidenes mest suksessrike norske modeller internasjonalt. For få dager siden ble det kjent at han har klart å havne på Business of Fashion sin liste over de mest innflytelsesrike menneskene i motebransjen.

– For fem år siden gikk et bilde av en amerikansk fange viralt på nettet, og han fikk kjapt tilnavnet «Verdens kjekkeste fange». Nå skal han lansere sin helt egen kleskolleksjon – med mange hundre millioner i ryggen.

– Når du trodde det ikke var mulig for Kardashian-Jenner-klanen å starte flere bedrifter, starter de en til. Denne uken lanserte de Kardashian Kloset – der du kan kjøpe klær direkte for den kjente familiens garderober.

– Allerede for to år siden ble det kjent at Virgil Abloh skulle samarbeide med IKEA. Nå er bildene fra interiørsamarbeidet sluppet – og lanseringsdatoen avslørt.

Guccis sjefdesigner Alessandro Michele har gått i baret flere ganger hva gjelder rasisme. Tidligere denne uken svarte han endelig på rasismeanklagene.