Bilde via britiske Vogue

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland:

– Mye har skjedd i pelsdebatten de siste årene. Mengder av motehus, moteuker og byer har nå vendt ryggen mot pels. Vinteren 2018 kom forslaget om å legge ned pelsdyrnæringen i Norge, og for kort tid siden kom det endelige vedtaket fra regjeringens side.

– En måned før det hele skulle brake løs, valgte arrangørene bak det norske svaret på fashion week å avlyse sesongens Oslo Runway i vinter. Tidligere denne uken ble det gjort kjent at initiativet fortsetter – men sammen med en populær kunstfestival, i et helt nytt format kalt Fushion.

– I midten av april var verdens øyne rettet mot Paris og Notre-Dame, da sistnevnte sto i lys lue. Kort tid etter kom mote-milliardærene på banen og hevdet at de ville donere millionvis av euro til gjennoppbyggingen. Disse pengene har dog ikke blitt gitt til katedralen, drøye to måneder etterpå.

Bella Hadid har tråkket skikkelig i salaten. Etter å ha postet bilder der hun tilsynelatende disset Saudi-Arabia og De Forente Arabiske Emirater, har mange gått hardt ut på nett mot supermodellen under hashtaggen #BellaHadidisRasist – og også ødelagt produkter fra merker som har brukt henne i kampanjer.

– Denne uken ble det kjent at ingen ringere enn selveste Hertuginnen av Sussex Meghan Markle er blitt spurt av Edward Enninful om å være gjesteredaktør for britiske Vogues september-nummer, noe hun har takket ja til.

– Det er nærmest umulig å ikke ha fått med seg parfymene til Byredo, som nærmest er overalt på Instagram. Nå utvider det svenske kultmerket ytterligere, når de legger til både sneakers og dresser i sortimentet. Lanseringen foregikk under moteuken for menn i Paris denne uken.

– Da vår tids største moteskaper, Karl Lagerfeld, døde 19. februar i år var hele moteverdenen i sorg. Selv ønsket han kun å ha en intim begravelse, men denne uken ble han likevel hyllet i en storslagen minnesmarkering i Paris.

Les også: – Det var fantastisk stas å gå Chanel-visninger mens Karl Lagerfeld fremdeles var sjef