Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland. 

– Tidlig denne uken kunne den britiske gigantkjeden Topshop annonsere at de planlegger å stenge alle sine amerikanske butikker.

– Det danske suksessmerket Ganni fortsetter å gjøre, vel – suksess. For kort tid siden kunne de melde om at de kommer til å satse for fullt i USA. Nå er tallene for fjoråret blitt kjent – og det har vært et meget fremgangsrikt år for danskene.

Superga er kjent for sine mange samarbeid. Denne uken ble det kjent at det italienske merket teamer opp med den norske smykkedesigneren Annie Berner, som med det går i fotsporene til blant andre Rodarte, Luisa Via Roma, Highsnobiety og Sandro Paris.

Nike skulle lansere den nye limited edition Air Force 1 Puerto Rico 6. juni. Men etter at Guna-urfolket i Panama har anklaget sportsgiganten for kulturell appropriasjon – uten tillatelse – har de nå trukket tilbake skomodellen.

– Marthe Kveli Valeberg har drevet butikken MagMaLou på Frogner og sitt eget merket byMagMalou i åtte år. Men denne uken annonserte mote-gründeren og stylisten at leken er over både for merket og butikken.

– I februar kom nyheten om at Karl Lagerfeld var død, 85 år gammel. Nå er det blitt gjort kjent at Chanel, Fendi og Lagerfelds selvtitulerte merke planlegger en minnesmarkering av den legendariske motedesigneren i Paris.

Signe Veiteberg er på kort tid blitt en av våre aller mest suksessrike modeller. Nå figurerer Veiteberg i Louis Vuittons nyeste smykkekampanje, som har fått navnet B Blossom Jewellery, side om side blant annet en GoT-stjerne.

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

– Tidlig denne uken viste Gucci med sjefdesigner Alessandro Michele i spissen det italienske luksusmotehusets Cruise-kolleksjon i Roma. Som et tilsvar til den nye anti-abort loven som muligens vil stemmes gjennom i flere stater i USA, var kolleksjonen en hyllest til kvinnens rett til å bestemme over egen kropp.

Bonus: Ukens snakkis var visningen til Fredrik Tjærandsen Central Saint Martins-showcase i London, hvor han viste frem sine magiske ballongkjoler:

https://www.instagram.com/p/ByIou2SjMTR/

https://www.instagram.com/p/ByIpt5Gij5S/

Hovedbilde – fra Gucci Cruise-kolleksjon 2020 – via Getty Images

Siste saker

Mest lest nå
Les mer