Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Calvin Klein

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland.

– Stress stenger butikken i Grensen i Oslo etter over 20 år. Nå vil sneakers- og streetwear-butikken satse videre på filialen i Kirkegata i Oslo samt nettbutikken som nylig ble relansert.

– Den norske designeren Elisabeth Stray Pedersen mottok torsdag Jacob-prisen for sin innsats innenfor design under prisutdelingen DOGA-merket for design og arkitektur. Også to studenter ved masterprogrammet i design ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) stakk av med nykommer-priser.

– Det norske motemerket MAMB Oslo er konkurs. Det er økonomiske årsaker som skal være grunnen til konkursen. Nå legger eiene merket på is inntil videre.

victorias secret
Victoria’s Secret er nominert til norsk «verstingpris»

– Victoria’s Secret er blant de nominerte til den norske «verstingprisen» Gullbarbie som arrangeres av ungdomsorganisasjonen Press og går til den reklame- og medieaktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst.

– Sesongens Oslo Runway er avlyst, men hva betyr det for designerne? Vi spurte de som skulle vise – og ikke – under det norske svaret på fashion week.

– Calvin Klein tar en helt ny retning uten Raf Simons ved roret. Simons måtte takke for seg som kreativ leder før jul. Nå vil det amerikanske merket gå i en mer kommersiell retning.

– Gucci hyller grisen i en ny kolleksjon. Capsule-kolleksjonen fra det italienske luksusmotehuset lanseres i forbindelse med det kinesiske nyttåret i februar og årets dyr som er grisen.

– Like heldige i sin hyllest til det kinesiske nyttåret er ikke Burberry. Det erkebritiske luksusmotehuset får kritikk for sin nye kampanje som skal forestille et familieportrett av en kinesisk familie, men som mange mener er nok et eksempel på kulturell appropriasjon når vestlige luksusmotehus forsøker å tolke kinesisk kultur.

Hovedbilde: Calvin Klein New York Fashion Week februar 2018. Foto: Getty Images.

Les også
Nå er Gym Lips en TikTok-trend

Siste saker

Mest lest nå
Les mer