Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Oslo Runway

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland.

– Det blir ikke noe Oslo Runway denne sesongen. Eierne bak det norske svaret på fashion week har valgt å avlyse sesongens utgave av moteuka på grunn av rask vekst. Nå skal de bruke tiden frem mot moteuka i august til «å finne en visningsplattformsmodell som er fremtidsrettet og mest mulig verdiskapende for den norske motenæringen» heter det i en pressemelding.

– Costume utsetter årets Costume Awards. Det bekrefter sjefredaktør i Costume, Kine B. Hartz ovenfor Melk & Honning. Årsaken til utsettelsen av prisutdelingen skal være endringene hos Bonnier Media som før jul annonserte at de nå avvikler den norske virksomheten. Costume er blant titlene som skal leve videre, men med en langt billigere produksjonsmodell.

– Kaibosh er reddet fra konkurs for andre gang. Før jul måtte det Bergen-baserte brillemerket slå seg konkurs for andre gang og stenge dørene til butikkene i Oslo og Bergen. Nå er en løsning på plass som gjør at Kaibosh kan drives videre, men uten de tre butikkene merket har i Danmark.

– Det norske brillekonseptet Frank Walton tar over de gamle lokalene til APC i Prinsens gate i Oslo. Før jul kom nyheten om at det franske ready-to-wear-merket måtte lukke dørene til det som var deres første norske butikk.

– Louis Vuitton saksøkes av leketøyprodusent. Det franske luksusmotehuset skal ha lagt seg borti MGA Entertainment Incs salg av lekevesken «Pooey Puitton» som i følge sistnevnte skal være «et stikk til de rike og berømte».

– Justin Bieber sniklanserte før jul det som skal være hans eget motemerke House of Drew. Både han og kona Hailey har teaset bilder fra prosjektet som inkluderer blant annet det som ligner hotelltøfler til bare 5 dollar.

Les også
Nå er Gym Lips en TikTok-trend

– Det norske motemerket elle&il skifter navn. Bakgrunnen skal være et ønske om å satse internasjonalt og «særskilt forvekslingsfaren med bladet ELLE», heter det i en pressemelding fra merket som nå får navnet ella&il.

Hovedbilde fra Michael Olestads visning under høstens Oslo Runway. Foto: Indigital Images / Oslo Runway.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer