Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland:

– Shoppere på Zara i Istanbul har funnet lapper med klager fra tyrkiske fabrikkarbeidere som forteller at de ikke har blitt betalt for å lage klærne som er i butikken. De oppmuntrer forbrukerne til å slutte å kjøpe klær i den spanske kleskjeden til de har fått lønnen de fortjener.

– Det amerikanske klesmerket Rag & Bone lanserer en kolleksjon inspirert av Star Wars-filmene i anledning premieren av «Star Wars: The Last Jedi». Kolleksjonen er inspirert av plaggene fra filmene, men med en mer subtil tilnærming.

– Temaet for neste års Met-galla er endelig avslørt og har fått tittelen «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination». Ingen ringere enn Rihanna skal være vert for den celebre kvelden. Den påfølgende utstillingen skal blant annet inneholde plagg som er lånt fra Vatikanet.

– Forrige helg var det tid for verdens viktigste streetwear-messe ComplexCon i Los Angeles. Giganter som Nike, adidas, Puma og Champion  var mikset med hundre andre store og små merker som blant andre Billionare Boys Club, Diamond og Fear of God som viste hva som var det neste innen street.

– I novemberutgaven av britiske Vogue skriver magasinet at Norge er et land du bør besøke. De anbefaler spesielt nisjebutikken Ensemble på Grünerløkka hvor up-and-coming skandinaviske merker blir satt i fokus.

–  Victoria Beckham skal samarbeide med Reebok for en skokolleksjon. Posh Spice går i fotsporene til blant andre Ariana Grande og Gigi Hadid som har samarbeidet med det amerikanske sportsmerket tidligere.

– Motenettstedet og e-shopping-giganten, Lyst, måler hvert kvartal de mest søkte og mest solgte merkene og produktene på sin plattformer. Forrige kvartal regjerte Gucci på toppen av denne listen, med Yeezy og Balenciaga på andre og tredje plass. Nå har det nest siste kvartalet av 2017  blitt analysert, hvor Gucci har falt til en andre plass, har Balenciaga steget og tatt over førsteplassen.

– Denne uken var det lansering av den nye samarbeidskolleksjonen mellom adidas og Pharrell Williams. Flere hundre stilte seg i kø for å få tak i sko signert den aktuelle artisten utenfor Oslos sneakersbutikker.

– I høst ble det klart at Graydon Carter forlater stillingen som sjefsredaktør i Vanity Fair etter 25 år. Nå har det blitt annonsert at det er Radhika Jones, som jobber i New York Times, skal ta over.

– Tidligere i år kunne britiske Vogue fortelle at den nye sjefsredaktøren som skulle ta over etter Alexandra Shulman var Edward Enninful. Denne uken presenterte han sitt første magasin, nemlig desemberutgaven med Adwoah Aboah på forsiden som er stylet av Enninful selv.

Les også: Logomania i motebildet: Fra harry til hot

Siste saker

Mest lest nå
Les mer