Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland.

– Det norske svaret på fashion week, Oslo Runway, gikk av stabelen denne uka med visninger fra norske designere både on og off schedule. Vi snakket med motefolket om deres forventninger til den norske moteuka – og hvilke inntrykk de sitter igjen med. Se også Melk sine egne backstage-bilder fra dag 1, dag 2 og 3, FWSS og Blender-festen samt streetstyle-bilder fra dag 1 og dag 2.

– Designerduoen HAiKw/ stakk av med seieren under den tredje utgaven av Bik Bok Runway Award som avsluttet Oslo Runway torsdag. Prisen, som er et samarbeid mellom kleskjeden og Oslo Runway, har som mål å løfte frem og anerkjenne unge designtalenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

ByTiMo teamer opp med konseptbutikken Luck Oslo om en samarbeidskolleksjon. Kolleksjonen består blant annet av printede silkekimonoer, og er Oslo-butikken første designersamarbeid.

Supreme var det eneste på forsiden av New York-avisa New York Post tidligere denne uka. Det skal ha vært Supreme selv som i utgangspunktet kontaktet New York Post for å samarbeide om «innovative, kreative idéer». Samleobjektet ble revet bort fra avishyllene, og selges nå for fem til 20 ganger utsalgsprisen på nett.

Champion hinter om samarbeidskolleksjon med SZA med mål om å redde havet. Samarbeidet skal handle om å donere pengene fra salget av genseren til organisasjoner som er opptatt av å ha en bærekraftig tilnærming til havet. Tidligere har Champion gjort samarbeidskolleksjoner med både svenske Weekday og Bape.

– Makeup-artist Pat McGrath sitt sminkemerke Pat McGrath Labs er mer verdifullt enn Kylie Jenners. Merket har en verdi på 1 milliard dollar, rundt 12 milliarder kroner. Til sammenligning har Kylie Cosmetics en estimert verdi på 800 millioner dollar, 9,6 milliarder kroner.

–  Popdronning og stilikon Madonna fylte 60 år torsdag. The New York Times feirer ved å liste 60 ganger den ikoniske artisten forandret popkulturen – og motehistorien.

– Den britiske modellen George Koh, som blant annet har gått for Louis Vuitton, er dømt for drapet på modellkollega Harry Uzoka i januar i år. De to skal ha hatt en krangel på sosiale medier i forkant av drapet, og da de møttes for å gjøre opp knivdrepte Koh Uzoka utenfor hans hjem i London.