Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland.

Aleksander Sahr, kjent fra moteserien «This is It» på NRK, beskylder designer Anne Karine Thorbjørnsen for kopiering. Sahr viser til likheten mellom et plagg fra den norske designerens AW18-kolleksjon og et fra merket Life in Perfect Disorder fra 2015. Tilfeldig, mener Thorbjørnsen.

Ganni teamer opp med Diemme. Capsule-kolleksjonen er det første det italienske skomerket noensinne har gjort med et ready-to-wear motemerke for kvinner. Samarbeidet er i butikk nå.

– Forrige uke skrev vi om Anna Wintour som overlot kontrollen over amerikanske Vogues viktige september-cover til Beyoncé. Superstjernen, som selv pryder forsiden, skal ha fått full kreativ frihet over det redaksjonelle innholdet knyttet til shooten. Det viser seg å være en sannhet med modifikasjoner.

Camilla Pihl lanserer sitt eget klesmerke i samarbeid med Holzweiler. Prosessen med å skape merket skal ha tatt 2,5 års tid, mens hun har jobbet for å holde kortene tett til brystet. Både Holzweiler og Pihl har investert i merket, og den første kolleksjonen vil komme våren 2019.

Oscar-utdelingen får ny dato. Tidligere har prisutdelingen funnet sted sent i februar, men fra 2020 flyttes den til 9. februar. Det harmonerer mer med fashion week-kalenderen, og vil gi nye muligheter for både designere og merker, skriver The Hollywood Reporter.

Rihanna skrev historie da hun frontet britiske Vogues september-utgave som den første mørkhudede kvinnen på forsiden av det som gjerne omtales som den kanskje viktigste utgaven av det britiske  motemagasinet. Oppmerksomhet fikk hun også for sine syltynne øyenbryn som mange mener nå er den nye trenden. Nå forteller makeup-artisten historien bak.

– I New York har fem personer blitt arrestert mistenkt for salg av fake Nike Air Jordans. Dersom disse var ekte ville de ha hatt en samlet verdi på 73 millioner dollar, altså i overkant av 610 millioner norske kroner. De fem skal ha importert mer enn 300.000 falske sko fra Kina for salg i USA. Det skriver britiske Vogue.

Chanel med Karl Lagerfeld i spissen lanserer enda en ny linje. Tidligere i år lanserte det erkefranske motehuset sin Coco Beach bestående av badetøy. Nå kommer også Coco Neige for snø og fjell.