Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland.

Haute couture-uken i Paris er over, og setter med det punktum for sesongens fashion weeks. Men er egentlig couture-uken fortsatt relevant? Ja, mener internasjonal motepresse. Se høydepunktene fra haute couture-uken her.

– Den norske modellen Kaya Wilkins, også kjent under artistnavnet Okay Kaya, var blant modellene på catwalken for Miu Miu. Hun var i godt selskap. Kort tid før visningen bestemte Miuccia Prada seg for å invitere noen av kjendisgjestene til å gå på catwalken, blant dem Sadie Sink, Chloë Sevigny, Kate Bosworth, Gwendoline Christie og Uma Thurman i tillegg til navn som Naomi Campbell, Adwoa Aboah, Alexa Chung, Suki Waterhouse, Kaia Gerber og Georgia May Jagger.

– Tilbakeslaget etter fjorårets skandalefestival Fyre Festival er enda ikke over. Etter å ha rettet søksmål mot arrangørene for svindel, uaktsom feilrepresentasjon, kontraktsbrudd og urettferdig og villedende handelspraksis vant to av festivaldeltakerne frem i retten fredag med et søksmål på 1,5 millioner dollar hver.

Oprah Winfrey pryder coveret på august-utgaven av britiske Vogue. Hun er fotografert av Mert Alas og Marcus Piggott og stylet av sjefsredaktør Edward Enninful. I et sjeldent intervju i magasinet snakker hun ut om hudfarge, feminisme, oppturer og nedturer og ryktet om at hun vil stille som presidentkandidat.

J.Mendel med designer Gilles Mendel i spissen søker konkursbeskyttelse under den såkalte Chapter 11 – den amerikanske gjeldsforhandlingsløsningen.  Samtidig er det over og ut for Tomas Maiers selvtitulerte merke etter at luksusgruppen Kering valgte å avslutte samarbeidet med den tyske designeren. Det kommer kort tid etter at det ble klart at Maier takker for seg som kreativ leder i Bottega Veneta. Mer om motehuskabalen og de viktigste trekkene så langt i år her.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Dior Hommes nye kreative leder Kim Jones’ og den amerikanske kunstneren Kaws’ rosa bamse (i skreddersydd Dior-dress) dominerte catwalken under førstnevntes debut for det erkefranske luksusmotehuset under moteuka i Paris tidligere denne måneden. Nå selges en miniversjon av bamsen på nett til den nette sum av 9.999,999 dollar – altså nærmere 80 millioner norske kroner.

– For fjerde år på rad lister det amerikanske nyhetsmagasinet Time Magazine de 25 mektigste på internett. På lista i år er flere navn som har hatt en viktig betydning for motebransjen det siste året, blant dem Insta-kontoen Diet Prada.

Instagram lytter til brukerne etter år med endringer i den populære appen, som i tillegg til profesjonaliseringen av det hele inkluderer blant annet introduksjonen av reklame og algoritmer i stedet for kronologisk rekkefølge. Sistnevnte beholdes, tross brukernes utalte frustrasjon, men det Facebook-eide selskapet innfører nå en varsling som forteller når man er à jour med scrolling.

– Tennisspiller Roger Federer bryter samarbeidet med Nike til fordel for Uniqlo. Avtalen, som skal være den mest lukrative i sportshistorien noensinne, er ryktet å sikre Federer 300 millioner dollar over ti år. Det skriver Business of Fashion.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer