Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyhetene fra inn- og utland:

– I lys av den rystende avsløringen av Hollywood-mogul Harvey Weinsteins historie med seksuell trakkasering av unge kvinner, har spørsmål og anklager blitt kastet lys på også utenfor filmbransjen. Tidligere Victoria’s Secret-modell Cameron Russel har viet Instagram-profilen sin til å dele historier om seksuell trakassering fra anonyme modeller.

– Det har i lang tid gått rykter om at Phoebe Philo snart ville ta adjø med Céline. Nå er det endelig blitt bekreftet fra kilder hos LVMH at hun forlater posisjon sin som sjefsdesigner hos det franske motehuset.

– Sportsmerket PUMA samarbeider med det danske streetwear-merket HAN KJØBENHAVN. Kolleksjonen har tatt utgangspunkt i noen av de klassiske PUMA-plaggene fra arkivet og gitt det en skandinavisk «touch».

Nina Garcia forlot nylig stillingen sin som sjefsredaktør i Marie Claire til fordel for å ta over roret hos amerikanske Elle. Nå er det klart at Kate Lanphaer, tidligere redaktør hos Maxime, tar over. 

– Den 26 år gamle franske modellen Ines Rau har skrevet seg inn i historiebøkene da hun blir Playboys første transkjønnede modell. Hun vil figurere i november/desember-utgaven som skal være en spesiell hyllest til den nylige avdøde Hugh Hefner.

Opening Ceremony samarbeider med det italienske Kappa. Kolleksjonen består av sporty plagg som tracksuits og collegegensere full av «color blocking» og prydes av logoene til begge merkene.

–  Suksesserien Stranger Things har virkelig satt sine fotspor i moteverdenen med sin tydelige 90-tallsestetikk. Louis Vuitton hyllet det merkelige universet under Paris Fashion Week, og nå lanserer klesgiganten Topshop en egen merch-kolleksjon i anledning premieren av sesong to.

H&M samarbeider i år med den London-baserte merket Erdem. Denne uken var det lanseringsfest i Los Angeles hvor lokalet fylt med planter og blomster gjenspeilet den romantiske kolleksjonen.

Tommy Hilfiger lanserer en kleskolleksjon for mennesker med funksjonshemning. Kolleksjonen består av plagg med justerende sømmer og åpninger som skal gjøre det enklere å kle på seg. I fjor lanserte det amerikanske merket en linje for barn med nedsatt funksjonsevne, mens denne har de voksne i fokus.

Hovedbilde: Playboy Magazine nov/des med Ines Rau

Les også: Hvordan ser fremtiden ut for «influencer-gamet»?