Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Marchesa-designer og Anna Wintour

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland.

– Den norske smykkedesigneren Inger Lise Sophia Brand Skarsbakk bak smykkemerket Sophia Brand går ut mot David-Andersen og gullsmedkjedens bokstavkjede-kolleksjon som hun mener grenser til plagiat.

– Det internasjonale motenettstedet Hypebae skriver om et «mystisk norsk motemerke» som Gigi Hadid til stadighet sverger til. Fantastisk at de har snappet opp at Gigi har brukt klærne, sier Andreas Holzweiler til Melk & Honning.

Skisse av kjolen til Meghan Markle signert Stella McCartney

Skisse av kjolen til Meghan Markle

– Lørdag giftet prins Harry seg med Meghan Markle i Windsor utenfor London. Det var det franske motehuset Givenchys britiske kreative direktør Clare Waight Keller som stod bak brudekjolen. Markle hadde også en kjole nummer to til bryllupsfesten. Den var signert den britiske designeren Stella McCartney.

– Hvem trenger vel catwalk når man har kongelig bryllup? David Beckham debuterte Kim Jones første offisielle design som kreativ leder ved Dior Homme under lørdagens prinsebryllup.

Phoebe Philos siste kolleksjon for Céline er her. Årets pre fall-kolleksjon er den siste fra Philo for det franske luksusmotehuset før hun gir stafettpinnen videre til tidligere Saint Laurent-designer Hedi Slimane som tar over som kreativ direktør.

– Ytterligere fem toppsjefer har måttet gå hos Nike. Til nå har elleve Nike-topper måttet takke for seg hos sportsgiganten som er i hardt vær etter påstander om trakassering og diskriminering av kvinnelige ansatte.

– Glossier saksøkes. Det skriver Racked. Grunnen skal være at skjønnhetsmerkets nettside ikke er optimalisert for blinde kunder. Det bryter med «Americans With Disabilities Act» som er ment å beskytte funksjonshemmede.

– Marchesa-designer og Harvey Weinsteins eks-kone Georgina Chapman er tilbake i varmen, men vil motebransjen tilgi henne? Superstjerner bærer igjen hennes design på den røde løperen, og Vogue-topp Anna Wintour har på lederplass i eget magasin oppfordret til å støtte designeren.

– Den amerikanske forfatteren og journalisten Tom Wolfe er død, 88 år gammel. Wolfe døde mandag denne uka, og var kjent både for sitt forfatterskap, som en del av den såkalte new journalism-bevegelsen på 1960- og -70-tallet i USA, og for sin sartoriale stil med sin hvite dress.

Forfatter og journalist Tom Wolfe er død

Tom Wolfe

Åpningsbilde: Georgina Chapman og Anna Wintour

Siste saker

Mest lest nå
Les mer