Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
NEI TIL PELS: John Galliano sier nei til pels - og andre motenyheter fra uka som har gått.

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland.

Det er slutt for Gosha Rubchinskiy slik vi kjenner det. Det meldte designeren bak det selvtitulerte merket på Instagram tidligere denne uken. Comme des Garçons bekrefter at de nå jobber tett med Rubchinskiy og hans team for å finne nye måter å lage og selge produkter på. Det russiske streetwear-merket vil opphøre i forbindelse med den kommende AW18-sesongen, og vil ikke avholde presentasjon under Men’s Fashion Week i Paris i juni.

Comme des Garçons lanserer nytt, online-baserte merke. Det melder WWD. Merket, som lanseres i juli i år, blir det 18. i rekken for det japanske motehuset. Det skal være CDG-grunnlegger Rei Kawakubo som selv designer nettsiden der merket først skal lanseres.

Anna Wintour ryktes å være ferdig både i Vogue og Condé Nast. I følge New York Posts Page Six skal Wintour takke for seg som sjefsredaktør i amerikanske Vogue og som kreativ ansvarlig i Condé Nast etter datterens bryllup i juli. Redaktør for britiske Vogue, Edward Enninful, skal etter sigende være et aktuelt navn for å ta over etter Wintour i Vogue. Både Vogue og Condé Nast tilbakeviser ryktene, og sier at det det er «null sannhet i historien».

– Maison Margiela, med sjefsdesigner John Galliano i spissen, sier nei til pels, og følger med det i fotsporene til merker som Gucci, Tom Ford, Hugo Boss, Armani og nå sist Versace. Se Melk & Honnings oversikt over merkene som har blitt pelsfrie – og de som fortsatt ikke er det her.

Det er over og ut for Polyvore. Mote-databasen og søkemotoren skal legges inn under Ssense som nylig tok over eierskapet. Det skriver Business of Fashion (BoF). Avgjørelsen får Polyvore-fans til å se rødt, og en underskriftskampanje skal nå få Montreal-baserte Ssense på andre tanker.

Designerkabalen fortsetter. Har du også mistet oversikten over hvem som har blitt sjefsdesignere hvor. Se de viktigste trekkene her.

Tidligere sjefsdesigner ved Saint Laurent, Hedi Slimane, får etterbetalt flere hundre millioner kroner fra sin tidligere arbeidsgiver. I følge motenettstedet Business of Fashion (BoF) skal Slimane, som nå sitter som sjefsdesigner ved Céline, ha fått utbetalt langt mindre i lønn enn hva han har hatt krav på fra det Kering-eide motehuset.

Levi Strauss saksøker Kenzo. Bakgrunnen for søksmålet er at Kenzo har puttet en liten, rød lapp på bukselommene sine (ja, den du kjenner igjen fra baklommene på Levi’s-jeansene dine). Det skader merkevaren, mener Strauss, som nå saksøker det Paris-baserte motehuset for tapt fortjeneste, kompensasjon for skadene samt å stoppe videre overtredelser.

Neida – det er ikke farvel fra Admir Batlak. Den norske motedesigneren satte en støkk i oss alle da han inviterte til presentasjonen med navnet «Waves (Goodbye)». «Jeg har fått mange henvendelser fra folk som lurer på om navnet på presentasjonen hinter til at jeg nå slutter som designer, men det er så enkelt som at utstillingen skjer på en båt, et imaginært cruise som skal avgårde og jentene vinker adjø», sa Batlak til Melk & Honning under presentasjonen på Frognerstranda i Oslo lørdag.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer