Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland.

Er det noen som egentlig kjøper Vetements? Nei, mener Highsnobiety som tidligere denne uka publiserte en artikkel om sviktende salg og stadig mindre interesse fra kundene for det Paris-baserte designerkollektivet. «Fake news», mener Vetements med Gvaslia-brødrene i spissen som i et motsvar på WWD kaller nettmagasinet «wannabe-journalistikk».

Oslo Runway vil forby influencere fra og med neste sesong. Det forteller anonyme kilder til Melk & Honning. Grunnen skal blant annet være at designerne som viser har sett seg lei på at influencere forsinker visningene og at de «er mer opptatt av å ta bilder av hva de har på seg enn hva som vises på catwalken». Oslo Runway-leder Ditte Kristensen bekrefter utestengelsen, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

Virgil Abloh går til Louis Vuitton. Foto via Hype Magazine.

Virgil Abloh blir ny men’s wear-designer for Louis Vuitton. Han tar over etter Kim Jones som går til samme stilling i Christian Dior. Abloh har bakgrunn som blant annet kreativ leder for Kanye West og som grunnlegger av Off-White. Han vil fortsette i begge stillingene. Ansettelsen i Louis Vuitton skjer med umiddelbar virkning, og hans første visning for motehuset vil være i juni i år forbindelse med Men’s Fashion Week i Paris.

Haider Ackermann forlater Berluti. Det melder Business of Fashion. Den colombianske designeren har vært kreativ leder ved det franske motehuset i tre sesonger. Hvem som tar over for Ackermann er fortsatt ikke kjent, men Kris Van Assche, som nylig gikk fra Christian Dior, skal være et hett navn.

Den russiske street style-stjernen og digitale entreprenøren Miroslava Duma er ferdig i Buro 24/7. Hun har solgt aksjene sine, og forlater nå selskapet hun selv var med på å bygge opp. Det skal være en del av «en strategisk plan og et naturlig neste steg», sier Duma, som ikke var tilstede under sesongens fashion weeks og som generelt har holdt en lav profil etter det som ikke kan betegnes som noe annet enn et skandaleår. Tidligere i år kom en video fra en Buro 24/7-pressekonferanse fra 2012 til overflaten. Der kommer Duma med en rekke rasistiske og transfobiske uttalelser om blogger Bryanboy og den transseksuelle modellen Andreja Pejić.

Filmfestivalen i Cannes forbyr selfies på den røde løperen. Kreativ leder for det franske filmeventet, Thierry Fremaux, mener fenomenet både forsinker og forstyrrer aktiviteten på den røde løperen og dermed også ødelegger for helheten på festivalen.

Stella McCartney kjøper tilbake aksjene sine fra luksusgruppen Kering. Det skriver The Guardian. Den britiske designeren sitter med det igjen på alle aksjene i selskapet etter en 50-50 deal med Kering siden 2001. McCartneys far, Paul McCartney, skal ha spilt en avgjørende rolle i finansieringen av tilbakekjøpet.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer