Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
MOTEUKA OPPSUMMERT: Har du fått med deg dette?

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og  utland.

Bill Cunninghams memoarer blir bok. Boken har fått navnet «Fashion Climbing» som et bilde på den legendariske street style-fotografens egen klatring på motestigen, og er basert på hans memoarer som nylig ble funnet som en del av et større arkiv med hans tidligere arbeider.

 «Margiela, les années Hermès» er utstillingen som presenterer samarbeidet mellom det franske motehuset Hermès og den belgiske designeren Martin Margiela i årene fra 1997 til 2003. Denne uka åpnet dørene til utstillingen på Musée des Arts Décoratifs i Paris. Den står til 2.september.

Flere utstillinger når «First Ladies: Style of Influence» vises i DallasGeorge W. Bush Presidential Libary and Museum har åpnet dørene til en utstilling som viser førstedamenes antrekk gjennom tidene med navn som Barbara Bush, Jacqueline Kennedy, Michelle Obama og Melania Trump.

Den franske luksusgruppen Kering er under etterforskning av sveitsiske myndigheter i forbindelse med en skattesak. Det skriver The New York Times. Det skjer fire måneder etter at italienske myndigheter først rettet søkelyset mot Kerings flaggskipmerke Gucci for skattefusk.

– Oslo forbyr retusjert reklame. Denne uka vedtok et samlet bystyre, med unntak av Frp, å stemme for forslaget som forbyr all fotomanipulert reklame på kommunal eiendom. Et viktig skritt i riktig retning når det kommer til å dempe kroppspresset mot ungdom, mener ungdomspolitikerne.

«It’s Britney bitch». Popstjerne Britney Spears er nytt ansikt utad for Kenzo. Det er hennes første luksusmotekampanje noensinne. Det er motefotograf Peter Lindbergh som står bak kampanjebildene som er skutt i Los Angeles.

Les også
9 veganske kafeer i Oslo

– Vogue-redaktør Anna Dello Russo åpner opp om karrieren i ny podcast. Til Business of Fashion-gründer Imran Amed, som har viet en hel episode av The BoF Podcast til Dello Russo, forteller hun sin historie om veien til topps i motebransjen og steget hun nå tar tilbake fra street style, men ikke fra moten.

San Francisco forbyr pels, og blir med det den største amerikanske byen med et slikt forbud, skriver The New York Times. Forbudet gjelder både jakker og annet med ekte pels, inkludert både nøkkelringer og hansker. Retailere får inntil januar 2020 med å kvitte seg med det de eventuelt skulle ha av pels.

– Dior mister enda et toppnavn når belgiske Kris Van Assche nå takker for seg som kunstnerisk leder av Dior Homme. Han har laget herre-kolleksjonene til det franske merket i elleve år, men går nå til en annen stilling innad i LVMH. Det er Kim Jones, tidligere kunstneriske direktør for herre-kolleksjonene til Louis Vuitton, som tar over etter Van Assche.

– På agendaen: Hvor er mangfoldet på bildene fra gatemoten, spør vi. For til tross for at nettopp mangfold er i vinden, tegner egentlig street style et fullvedig bilde av gatemote – eller det det engang var? Vi snakker med influencerne, fotografene og redaktørene. Les hele artikkelen her.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer