Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Rihanna i pels fra Versace

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukens viktigste motenyheter fra inn- og  utland.

– Acne Studios er til salg. Eller? Ryktene ville ha det til at grunnleggerne lenge har vært i dialog med den amerikanske storbanken Goldman Sachs for å finne en kjøper til det svenske motehuset som skal være verdt et sted mellom 4-5 milliarder norske kroner. Verken Acne eller Goldman Sachs har kommentert ryktene, som nå altså kan vise seg å være nettopp – rykter.

– Britiske Vogue traff den norske artisten Sigrid i Oslo i forbindelse med Oslo Runway tidligere i år. Resultatet er en video publisert på motemagasinets nettsider der Sigrid fremfører hiten «Strangers» på piano og der hun snakker om lidenskapen til musikken og hvordan det var å vokse opp i Norge. Videoen er spilt inn på Villa Stenersen i Oslo, og Sigrid er stylet i plagg fra norske motemerker som Tom Wood, ESP, Holzweiler, Maud, Mamb, Fram, Hasla og Cala & Jade. Se videoen her – og behind the scenes-bildene her.

– Designer Hubert de Givenchy er død. Givenchy grunnla det franske motehuset ved samme navn i 1952 der han selv satt som sjefsdesigner frem til huset ble kjøpt av LVMH-gruppen i 1989. Givenchy viste sin første couture-kolleksjon i 1952 før han to år senere ble den første couture-designerne som også lagde en ready-to-wear-kolleksjon. Givenchy ble 91 år gammel, og omtales som en av de mest innflytelsesrike designerne og motenavnene av vår tid.

– Motebransjen er det perfekte stedet for seksuell trakassering, mener den transseksuelle modellen Teddy Quinlivan. Under en talk på Gurls Talk med Teen Vogue og Coach tidligere denne uka fortalte hun at hun ved flere anledninger har opplevd seksuell trakassering som modell – både på jobb, utenfor arbeidsplassen av folk hun jobber med og på en date.

– Med Paris som sistemann ut av de fire store er det over for denne gang for sesongens moteuker. Men hvem er de mest suksessrike norske modellene akkurat nå, spurte vi modellbyråene? På catwalken denne sesongen har vi nemlig sett flere norske navn, blant dem Andrea Wime og Sunniva Våtevik for Balenciaga, Sunniva Stordahl for Acne Studios og Signe Veiteberg som lukket Louis Vuitton-visningen for andre gang på rad, Chioko-tvillingene, og også mannlige modeller som Mahad Musse for Louis Vuitton.

– Enda et motehus sier nei til pels. Denne gang er det Versace med Donatella Versace i spissen som kutter pels fra alle sine fremtidige kolleksjoner. Pels? Jeg er så over det, sier den italienske designeren.

– Kreativ direktør ved Nina Ricci, Guillaume Henry takker for seg etter tre år ved roret i det franske motehuset. Hans siste kolleksjon for merket var AW18. Nina Riccis neste kolleksjon vil designes in-house mens jakten på Henrys arvtager fortsetter, skriver Business of Fashion.

– Finalistene i LVMH-prisen er klare. 20 har blitt til ni (som egentlig skulle være åtte, men juryen klarte ikke å bestemme seg). Dessverre er det ingen nordmenn videre til tross for at både Edda Gimnes og Benjamin A. Huseby bak GmbH var shortlista til den gjeve moteprisen.

– Den New York-baserte vintage-butikken What Goes Around Comes Around saksøkes av Chanel. Det franske luksusmotehuset har sett seg lei på det de omtaler som falske varer, og mener også at butikken villeder kundene til å tro at de har et offisielt samarbeid med Chanel.

– CFDA Awards-nominasjonene som ble sluppet tidligere denne uka vekker oppsikt. Supreme-grunnlegger James Jebbia er nominert til Årets herredesigner sammen med navn som Tom Ford, Raf Simons for Calvin Klein og Thom Brown. Men har han egentlig designet noe i hele sitt liv? Er nominasjonen til skate-merket bare en cred-greie for den amerikanske organisasjonen? Og kommer Jebbia i det hele tatt til å møte opp under prisutdelingen til det som omtales som motebransjens svar på Oscars?

Les også: Møt mote-Norges nye DJ-favoritter

Siste saker

Mest lest nå
Les mer