Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Moteuka oppsummert
Foto: Instagram/@kourtneykardash

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas små og store motenyheter.

Nok en moteuke er gått, men har du fått med deg alt? Melk & Honning oppsummerer smått og stort i Moteuka oppsummert.

H&M-samarbeid utsolgt på få timer

Tidligere har fast fashion-giganten hatt ett stort designersamarbeid i året, som fjorårets suksessfulle Giambattista Valli-kolleksjon. I år har H&M imidlertid heller hatt flere små samarbeider, noen mer populære enn andre.

22. oktober slapp H&M en kolleksjon i samarbeid Vampire’s Wife. Dama bak det britiske it-merket, Susie Cave, er kona til rockemusiker Nick Cave, som forøvrig har designet kolleksjonens smykker. Samtlige plagg og alle smykkene ble revet ut av nettbutikken i løpet av få timer. Og i skrivende stund er kun to kjoler fremdeles tilgjengelige.

Vampire's Wife x H&M
H&M x Vampire’s Wife. Foto: H&M

Kourtney Kardashians nye bilde slaktes

Om drøye to uker går presidentvalget i USA av stabelen, og hvem som skal bli neste president for de neste fire årene velges. Nylig delte Kourtney Kardashian et bilde av seg på sin Instagram Stories iført en caps med påskriften «Vote Kanye», hvor hun ber sine 102 millioner følgere om å stemme på Kanye West som president. Det har fått nettet til å koke.

Motemerke lanserer vintage-kolleksjon

Gjenbruk og vintage er i vinden som aldri før. Nå hiver Miu Miu seg på den bærekraftige bølgen. Det italienske motehuset lanserer en ny kolleksjon lagd 100 prosent av vintageplagg. Kolleksjonen Upcycled by Miu Miu består av blant annet 80 kjoler som er blitt redesignet fra gamle vintageplagg. Alle plaggene er funnet på gjenbruksbutikker- og markeder fra hele verden, og er fra 1930- til 1970-tallet.

Det er Miu Miu sitt designteam som har funnet plaggene, og hacked de ved å gjøre de kortere, lengre og dekorert de med elementer som kjennetegner luksusmerket, som krystaller og sløyfer.

Miu Miu Upcycled
Miu Miu sin vintagekolleksjon Upcycled. Foto: Instagram/@miumiu

Koronasmitte på motefest

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

Etter å ha blitt utsatt flere ganger, gikk Costume Awards av stabelen forrige uke på Det Gamle Biblioteket i Oslo. Det skal ha vært 170 mennesker samlet på motefesten onsdag kveld i det tidligere hovedbiblioteket. Arrangørene mener at de ikke har brutt smittevernsreglene. Nå er totalt 14 personer i karantene, etter at én har testet positivt for koronaviruset.

Luksusmerker kan tape milliarder på korona

Til tross for at det ble spådd at fast fashion-gigantene H&M og Zara-eier Inditex ville bli truffet hardest av koronapandemien, forventes det at verdens 50 mest verdifulle luksusmerker vil tape over 20 milliarder dollar som et resultat av pandemien.

Ifølge en ny rapport er det mote- og bilmerker som vil rammes hardest, mens kosmetikkselskaper kommer noe bedre ut av den globale krisen. Øverst på listen over verdens mest verdifulle luksusmerker troner Porche, etterfulgt av Gucci og Louis Vuitton.

Gucci og en rekke andre luksusmerker kan tape stort på koronna
Gucci-butikken i London. Foto: Dave Rushen/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Raf Simons debuterte med sin første damekolleksjon

Etter å ha debutert for Prada tidligere i høst, viste Raf Simons nylig sin første damekolleksjon for SS21 med en kortfilm under sitt selvtitulerte merke. Modellene kom krabbende ut av hull i veggene i høyhalsede gensere med påskriften «Welcome Home Children of the Revolution», tunikaer med «Question Everything» og «Youth Against».

Den belgiske designeren som tidligere var kreativ direktør i Dior og Calvin Klein, hadde latt seg inspirere av ulike skrekkfilmer og thrillere som Scream, Nightmare on Elm Street og Alien. I tillegg hadde belgieren hentet inspirasjon fra kultklassikere som The Breakfast Club, Blow-up, Alice in Wonderland og Hair.  

Berømt shoppinggate sliter

Den berømte skreddergaten Savile Row i London hvor fiffen shopper luksusdresser er i ferd med å gå under. Internasjonale merker som Alexander McQueen, Hardy Amies og Stowers har de siste to årene stengt sine butikker i den kjente gaten. Nå stenger enda flere – og skylder på koronautbruddet og lockdown. Pandemien har ført til at færre internasjonale kunder har mulighet til å komme til gaten for å få tatt sine mål, og færre har behov for formelle klær, kombinert med skyhøye husleier.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer