Bilde: Instagram @wwd (Kuba Dabrowski)

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland.

– Tirsdag gikk moteuka i Paris i mål for denne gang. Her er seks ting alle snakker om fra den franske moteuka.

– Også moteverdenen er blitt påvirket av det nye koronaviruset. Nå avlyses nok en moteuke grunnet virusfrykt. Flere visninger er også blitt innstilt, blant dem den kommende Cruise-visningen til et av verdens aller mest hypede motehus. Også dette erkeamerikanske motehuset har valgt å avlyse sin motevisning som etter planen skulle finne sted om kort tid. På tampen av uka ble det også kjent at motebransjens største bærekraftskonferanse utsettes på grunn av virusfrykt. Og hva med Fushion Oslo?

– Mario Testino og Bruce Weber ble i 2018 anklaget for seksuell trakassering. Nå går en toppmodell ut og hevder at «alle visste» om overgrepsanklagene mot de berømte motefotografene.

– Carrie Bradshaw i Sex & the City elsket sko. Det gjør skuespilleren som spilte henne også. Nå åpner en stor skobutikk med hennes eget merke i New York.

– Kim Kardashian har flere ganger tidligere blitt anklaget for kulturell appropriasjon. Nå har hun gått på en skikkelig smell igjen.

– Italienske Vogue har lenge hatt tradisjon for å provosere med banebrytende og kontroversielle covere. Nå overrasker de igjen, deres nye covermodell eksisterer nemlig ikke i det virkelige liv.

Forsiden til Italienske Vogue

– Jean-Paul Gaultier kunngjorde tidligere i år at han forlater catwalken for godt. Nå er det blitt kjent at han vil invitere en ny designer til å tolke det franske motehuset hver sesong. Første navn er nå sluppet.

– Den svenske superinfluenceren Elin Kling står bak motemerket alle snakker om. Nå åpner hun tre nye butikker.