Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland:

– Den norske streetwear-butikken FUTUR, som er plassert midt på Grünerløkka, utvider og skal åpne nettbutikk. Nettbutikken er en naturlig ekspansjon etter at grunnleggerne har opplevd stor interesse også utenfor Oslo.

– Under Paris Fashion Week avslørte Louis Vuitton sitt samarbeid med streetwear-merket Supreme. Louis Vuitton x Supreme er kanskje det tydeligste tegnet på at streetwear har fått elevert statusen og kommet inn i varmen til high-fashion.

– I Paris holdt også det franske motehuset Balenciaga herrevisningen sin. I kolleksjon til Demna Gvasalia var det hyppige referanser til Bernie Sanders sin valgkamp-kampanje – som Sanders satt pris på selv om han mente Gvasalia ikke har funnet opp kruttet.

– På fredag ble Donald Trump president i USA, og det har vært mye snakk om hvem som kommer til å kle opp presidentfruen. For designerne står ikke akkurat i kø for å la deres kreasjoner prege Melania Trump. Tom Ford er blant designerne som har uttalt at han ikke ønsker å kle opp Melania, noe som tydeligvis ikke plager den nye presidenten eller førstedamen ettersom de ikke er fan av den amerikanske designeren sine kolleksjoner.

Nike er det mest populære merket til å pryde føttene til trendy Osloborgere – med adidas pustende i nakken. 2017 vil sannsynligvis også bli et godt år for det amerikanske sportsmerket.

– Raf Simons forlot Dior i 2015, og det tok en liten stund før erstatteren Maria Grazia Chiuri tok over sjefsstolen hos det franske motehuset. I mellomtiden stod designeren Serge Ruffieux, sammen med Lucie Meie, for Dior sine kolleksjoner. Nå går Ruffieux videre og skal fra og med februar begynne som kreativ leder hos Carven.

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes

Pamela Anderson, mest kjent for å løpe langs strandkanten i rød badedrakt, er stjernen i vårkampanjen til Vivienne Westwood. Kampanjen er fotografert i hete omgivelser av Jürgen Teller.

Moteukene er godt i gang. Vi har snakket med et knippe norske motefolk om hvilke byer de synes er mest relevante denne sesongen.

 

Ukens lesetips: Slik blir fremtiden for netthandel

Siste saker

Mest lest nå
Les mer