Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland:

Moteuke-sesongen er i gang med Mens Fashion Week i London, og de andre moteukene i Europa følger etter om et par uker. Programmet for Oslo Runway, Norges svar på moteuken, er nettopp offentliggjort og flere gjengangere og noen nykommere skal vise fram i begynnelsen av februar.

– Den avdøde designeren Oscar de la Renta æres ved å skulle pryde de amerikanske frimerkene. 10 bilder av detaljer fra hans minneverdige kolleksjoner skal pynte brevene til amerikanere, samt et svart/hvitt portrett av designeren selv.

– Den eksklusive nisjebutikken Nr. 9 på Frogner skal legges ned. Grunnleggeren og driveren Jostein Wålengen forteller at butikken fortsatt vil drives videre på nett.

– Det har nok en gang vært rykter om omrokkeringer i sjefsstoler i motebransjen denne uken. Chloé sin kreative leder, Clare Waight Keller, har valgt å ikke fornye sin kontrakt med det franske motehuset som går ut i mars. Det er trolig Natacha Ramsay-Levi fra Louis Vuitton som skal ta over stillingen.

– Louis Vuitton har vært ovenfor enda et rykte denne uken. Skatemerket Supreme, som er kjent for sine mer og mindre overraskende samarbeid, har muligens teamet opp med det franske motehuset. Dette er 17 år etter at Louis Vuitton saksøkte det amerikanske merket for plagiat av logoen deres på et skateboard.

– Det norske brillemerket Kaibosh er på nippet til konkurs etter at grunnleggerne har mistet mye av kontrollen på grunn av sterk vekst på kort tid. Gründerne Helge Flo og Michelle Rowley har dog prøvet å redde seg inn igjen, og vil selskapet vil fungere som før om kort tid.

Les også
Sleepers samarbeider med Ida Broen

– Det svenske sportsmerket Peak Performance lanserer denne vinteren sitt aller første designsamarbeid med den britiske designeren Nigel Cabourn. Resultatet er en unisex-kolleksjon inspirert av den svenske skipatruljen.

 

Ukens lesetips: Er Los Angeles den nye motehovedstaden?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer