Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukens viktigste motenyheter fra inn- og utland:

– Den nederlandske trendforskeren, Lidewij Edelkoort (67), eller Li Edelkoort, om du vil – er en av verdens mest anerkjente trendforskere. Hun er kjent for sin egenskap til å kunne forutse hva som blir de største trendene for flere å frem i tid. Denne uken ble det kjent at den spreke 67-åringen denne måneden åpner sitt eget galleri i den franske motemetropolen Paris. 

– Denne uken fant Golden Globes sted. I en pressemelding til New York Times forrige uke, ble det annonsert at 300 kvinner i Hollywood ville gå sammen for en kampanje som skal sette det siste punktumet for trakassering i filmbransjen, kalt #TimesUpFor å vise sin støtte og tilknytning til kampanjen valgte skuespillerinnene å gå i helsvarte kjoler for anledningen. Det var dog én som kanskje angrer litt på klesvalget sitt. Den relativt ukjente skuespillerinnen Blanca Blanco ankom den røde løperen i en rød fløyelskjole med passe drøy utringing og splitt. 

– Den überkule Paris-butikken Colette var lenge et «must» på alle tilreisende fashionistaers liste. I fjor sommer ble det klart at de ville legge ned butikken i desember. Nå ser det ut til at erstatningen allerede er kommet på banen. Mandag ble det kjent at et knippe folk fra den tidligere ledelsen hos Colette har gått sammen om å skape et helt nytt butikk-konsept; NOUS – som betyr «vi» eller «oss» på fransk.

– Den kjente designeren Stefano Gabbana, fra duoen bak Dolce & Gabbana, kom i krangel med Instagrams selværklerte «motepoliti» Diet Prada denne uken. Kontoen som drives av to anonyme, amerikanske kvinner gjør det stort med å «avsløre» plagg som er mistenkelig like noe vi har sett tidligere. Stefano Gabbana er ikke spesielt glad i denne kontoen – og det legger han ikke skjul på. I kommentarfeltet hos Diet Prada og på sin egen konto deler han flittig sine meninger om nettopp dette – og denne uken eskalerte det. 

– H&M tråkket virkelig i salaten denne uken. På deres britiske nettbutikk dukket det nemlig opp bilder av en liten, mørkhudet gutt ikledd en genser med påskriften «Coolest monkey in the jungle». Uttrykket «monkey» – ape – har historisk sett blitt brukt som et nedsettende, rasistisk skjellsord om folk med afrikansk opphav. Dette fikk sinnene til å koke hos mange, og både artistene The Weeknd og G-Eazy har valgt å avbryte sine samarbeid med kjeden.

– Med designer Alessandro Michele i sjefsstolen har Gucci blitt et «må-ha» merke, og kreativiteten stopper åpenbart ikke her. Det italienske luksusmerket kunne onsdag bekrefte at de åpner en ekslusiv restaurant, utstilling og butikk i forbindelse med merkets eget museum, i den italienske byen Firenze. Det nye konseptet har fått navnet Gucci Garden, og består i tillegg til denne restauranten av en boutique som selger eksklusive Gucci-plagg.

– I 2018 er det 21 år siden moteverden våknet til nyheten om at den kjente moteskaperen Gianni Versace hadde blitt skutt utenfor sitt luksushjem i Miami. Denne uken hadde serien «The Assassination of Gianni Versace: American Crime», førpremiere. Men, Donatella og resten av familien ser absolutt ikke ut til å støtte opp om historien som presenteres i serien. I etterkant av premierefesten har de kommet med to felles uttalelser der de har kritisert serien og kalt den full av oppspinn og falske rykter. 

Nabile Quenum var for tiden fast streetstyle-fotograf for GQ og The New York Times «The Cut». Gjennom en årrekke har den 32-år gamle franskmannen vært fast inventar på alt av moteuker, og han har bygget seg opp en følgermasse på flere hundre tusen på Instagram. Denne uken ble det kjent at han har gått bort, i forbindelse med en gasslekasje i sin egen leilighet i Paris.

– I går kunne New York Times avsløre at det nå er kommet en rekke beskyldninger om at Mario Testino og Bruce Weber skal ha seksuelt trakassert mengder av mannlige modeller opp i gjennom årene. Bransjen har tatt anklagene alvorlig og mediegiganten Condé Nast, som blant annet utgir motemagasinet Vogue, har meldt om at de i fremtiden ikke vil jobbe med de to fotografene.

Les også: Klar for helg? Disse drinkene vil prege årets barkart