Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland:

– I en motebransje med kraftig indre konkurranse har det i de siste årene blitt helt standard med hyppige utskiftninger av sjefsdesignere. Høsten 2015 var det den genierklærte Alber Elbaz sin tur til å bli kastet av tronen hos Lanvin. I mars i fjor ble det kjent at couture-designeren Bouchra Jarrar skulle ta over rollen hos det franske motehuset.  Men etter kun 15 måneder i høysetet ble det nylig kjent at hun er på vei ut. Mandag denne uken slapp nyheten om at designeren Olivier Lapidus går inn som kreativ leder for Lanvin.

Game of Thrones har gjennom seks sesonger frydet og sjokkert både gamle fantasy-fantaster og ny-konverterte fantasy-fans til de grader. Filmingen av sesong syv ble startet i august i fjor, og i morgen har den premiere. Time Magazine har dedikert hele det nyeste nummeret til den ekstremt populære serien, og gitt den britiske motefotografen Miles Aldridge frie tøyler til å style og ta bilder av de åtte hovedkarakteren. Resultatet er en fargerik moteserie der karakterene fremstår på en måte du aldri har sett dem. 

– Onsdag denne uken ble det kjent at den populære it-forretningen Colette i Paris legger den.  Melk & Honning snakket med stylist, skribent, tidligere butikkeier av Nr.9 og 8392-grunnlegger, Jostein Wålengen, om nedleggelsen. 

– Gjennom 13 år har H&M samarbeidet med ulike kjente designere. Fredag denne uken ble det endelig klart hvem som får lov til å lage en kolleksjon med den svenske kleskjeden – De har valgt å få med seg Erdem, med den tysk-kanadiske designeren Erdem Moralioglu i spissen, på laget denne høsten.

Les også
STILORAMA: Gine Margrethe

Beyoncé ga alle hakeslepp da hun postet et bilde av seg selv som gravid på Instagram, som mer liknet et bilde av en fordums helgen (om enn litt for avkledd) enn en popstjerne. De to tvillingene Rumi og Sir Carter ble født for en måneds tid siden, og for to dager siden publiserte hun det første bildet av de to. Denne gangen også i en rent gudommelig setting. Designeren bak kjolen, som i utgangspunktet er fra en herrekolleksjon, var helt fra seg av stolthet. 

Gucci-bølgen har sveipet over moteverdenen de siste årene, takket være det fargesprakende, maksimalistiske preget Alessandro Michele har satt på merket som kreativ sjef. For få dager siden ble det kjent at merket utvider sortimentet til også å inkludere interiør. Kolleksjonen er nå lansert, og alt er like knallfarget, dyre-preget og «royal» som man kan se for seg.

– Mens vi venter på den biografiske filmen om Alexander McQueen som kommer i høst, står også en annen film om en kjent motepersonlighet på trappene; Nemlig Manolo Blahnik. Skodesigneren, som for alvor ble kjent for allmennheten gjennom Sex og Singelliv og er alle fashionistaenes favoritt, har nå fått sin første dokumentarfilm laget om sitt liv. Traileren kom ut denne uken. 

Les også: Melk & Honning tipser: 6 filmer å kose seg med i sommer

Hovedbilde: Via Elle.com

Siste saker

Mest lest nå
Les mer