Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer de viktigste motenyhetene fra inn- og utland:

– Forrige helg viste den norske designeren bak Diesel Black Gold sin SS18-kolleksjon under Milano Mens Fashion Week. Melk & Honning var på plass på visningen, og tok en liten prat med Andreas Melbostad backstage. Les hva han tenker om norsk motebransje, Skandinaviske jenter og sin egen kolleksjon her.

– Under moteuken for menn i Milano viste også Dolce & Gabbana sin nyeste kolleksjon. Braison Cyrus, Miley Cyrus sin bror, debuterte på catwalken. Cyrus delte i den forbindelse sin frustrasjon over D&G sine politiske synspunkter på Instagram, som skapte litt av en krangel med det italienske luksusmerket.

– Denne uken annonserte Rihanna sitt tredje – og siste – samarbeid med Manolo Blahnik. Kolleksjonen som har fått navnet «So Stoned» består av fire typer sandaler med dekorert med Swarkovski-krystaller.

Carla Fendi, en av lederne av det italienske motehuset under samme navn, døde denne uken er lang tids sykdom. Karl Lagerfeld har mye å takke Carla for, da hun kjempet for å få han inn i selskapet – en posisjon han har holdt i 50 år.

Paris Mens Fashion Week gikk av stabelen denne uka, og showet de fleste holder øynene oppe for er Balenciaga med Demna Gvasalia i spissen. Denne gangen var hovedinspirasjonen «dads in the park», og den norske modellen Christoffer Fagerli gjorde comeback etter flere år ute av bransjen. Man fikk også en smakebit på det som muligens blir neste års it-veske.

– På torsdag åpnet Høyer Luxury sin nye satsning på Eger Karl Johan. Ørnulf Høyer, grunnleggeren av den norske butikkjeden, mener nordmenn har fått en større aksept for luksusvarer.

Brooke Shields frontet Calvin Klein på 80-tallet i en reklame med den kjente frasen «Nothing gets between me and my Calvin» – som både fikk positiv og negativ oppmerksomhet. Nå har det blitt kjent at den 52-årige supermodellen og skuespilleren skal samarbeide med det amerikanske merket – 37 år etter.

Hermès sin nye smykkekolleksjon har tatt utgangpunkt i sikkerhetsnålen – et av symbolene på den anarkistiske bevegelsen. Les hvorfor det tradisjonsrike, franske motehuset har blitt inspirert av punken her.

Alexander Wang sitt nyeste samarbeid er med kondom-merket Trojan. I forbindelse med Pride i New York har de laget en vogn til paraden med slagordet #protectyourwang.

Les også: La afroen få strutte i fred?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer