Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

– Brødrene bak konseptbutikken F5 har tidligere drevet klesmerkene GRAA og Arct, men skal nå gå sammen om ett og samme merke. Det splitter nye merket får samme navn som butikken og inkluderer både herreklær og dameklær, samt sko og tilbehør.

– Denne uken har det vært Norges svar på moteuka, Oslo Runway. Over to dager har norske designere vist hva de har å by på. Melk & Honning har ved hjelp av et ekspertpanel anmeldt visningene fra både dag 1 og dag 2.

– Hypen rundt Skam virker som ingen ende tar, noe som også viste seg under Oslo Runway. Flere av de mannlige skuespillerne satt på første rad under visningene og hadde en fulltidsjobb i å stille opp på selfies med danske bloggere. Josefine Pettersen, bedre kjent som Noora, var ikke å se på showene, men hun har landet en moteserie og intervju med W Magazine iført norsk design fra topp til tå.

– Denne uken sparket også New York Fashion Week i gang. Flere norske designere viste denne helgen i motemetropolen, blant andre Siri Sveen Haaland, Malin Molden og Pernille Fristad. 

– Under New York Fashion Week viste også Raf Simons sin debutkolleksjon for Calvin Klein. Kolleksjonen beskriver designeren selv som en hyllest til Amerika, eller mer spesifikt mangfoldet i befolkningen. Den norske artisten og modellen Okay Kaya gikk visningen.

– For noen uker siden presenterte Louis Vuitton sitt samarbeid med Supreme. Denne uken florterte der rykter om at luksusgiganten LVMH, som også eier det franske motehuset, har kjøpt opp det New York-baserte skatemerket.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Det tyske sportsmerket adidas har ikke sansen for resellers. Under en nylig lansering av en sjelden sneaker laget de strenge regler for å holde folk som hadde planer om å selge skoene videre unna.

– NikeLab og Riccardo Tisci har for fjerde gang kommet sammen om et samarbeid om å skape et par sneakers av Dunk Lux Highs-modellen. Bella Hadid er kampanjemodell sammen med designeren selv.

 

Ukens lesetips: Har vi noe å lære av Stockholm Fashion Week?

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer