Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland:

– Forrige helg tok filmfestivalen i Cannes slutt. I to uker har fiffen kost seg på den franske rivieraen. Vi har samlet høydepunktene gjennom Instagram.

– Det britiske stilikonet Alexa Chung har endelig lansert sin egen kleslinje. Det selvtitulerte merket har tydelig tatt inspirasjon fra Alexa sin egen garderobe med vintage preg og full av 60- og 70-talls referanser.

Christobal Balenciaga var med på revolusjonere hvordan man kunne leke med former rundt kroppen. Nå åpner Victoria & Albert museum i London en utstilling som går designet hans i sømmene.

– I august får femte runde av Oslo Runway av stabelen. Nå har de første ti designerne og merkene som skal vise blitt annonsert som byr på både gjengangere og nye navn.

Kendall Jenner er den nye ambassadøren til Adidas. Jenner er ikke den første i Kardashian/Jenner-gjengen som teamer opp med et sportsmerke. Kanye er kjent for sin Yeezy-linje i samarbeid med adidas, mens Kylie stadig figurer i Puma sine kampanjer.

– Den svenske kleskjeden H&M lanserer sitt helt nye butikk-konsept Arket til høsten. Nå har de aller første bildene av den nye satsningen sluppet.

Gucci, med Alessandro Michele i spissen, har blitt beskyldt for å kopiere den legendariske hiphop-designeren Dapper Dan. Det italienske motehuset på sin side forteller at det heller var en hyllest, og hedrer den ikoniske designeren som satte stilen på motekartet.

Michael Kors skal legge ned hele 125 butikker verden i år. Det amerikanske luksusmerket, som har to butikker i Norge, forteller at avgjørelsen er tatt på bakgrunn av at de hadde et vanskelig år i fjor, og at den økonomiske veksten tilsynelatende har stoppet opp.

Les også
Kjenner du til det norske smykkemerket Afrodite by MG?

– Designkollektivet Vetements har siden de startet opp for kun få år siden tatt avstand fra den tradisjonelle motekalenderen. Nå tar de nye, innovative grep og skal slutte helt med motevisninger.

 

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Marthe Kveli Valeberg

Siste saker

Mest lest nå
Les mer