Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland.

– Det danske motemerket Munthe med designer og grunnlegger Naja Munthe i spissen har all grunn til å juble. Denne uka lanserte de nemlig et samarbeid med luksusnettbutikk Net-a-porter.

Kanye West har gått fra å bare være en rapper og produsent, til å bli et viktig navn også i motebransjen. Nå skal også Kanye hjelpe unge, lovende designere både økonomisk og gjennom et mentorprogram.

 Det danske motemerket Rains ble startet i 2012 med en visjon om å tenke nytt rundt regntøy og spesielt den klassiske regnjakka. For kort tid siden ble det kjent at de skal åpne sin første butikk i Norge.

Designers Remix er blant de som i størst grad leder an i kampen for miljøet innen Skandinavias moteindustri. Denne uka kom nyheten om at de nå får hjelp av de norske klimaforkjemperne Chooose til å bli enda mer miljøvennlige.

– Fire år etter at den populære underlinjen Marc by Marc Jacobs forsvant, lanserer den amerikanske designeren nå en ny underlinjen The Marc Jacobs. Målgruppen er unge mennesker i Generajon Z. Men i et nytt intervju innrømmer Jacobs selv at han ikke har noen anelse om hva unge liker.

– Det er ingen overdrivelse å si at det svenske motemerket Toteme med Elin Kling og mannen Karl Lindman i spissen har vært et eventyr. Supermodellene Hailey Baldwin, Emily Ratajkowski er blant kjendisene på kundelista. Nå lanserer merket sin største kolleksjon noensinne.

Les også
Nå er det ikke lenger gratis å returnere klær til Zara

– Etter mange års debatt besluttet regjeringen i januar i år å starte avviklingen av pelsdyrnæringen. Nå ønsker dyreforkjemperne i NOAH at man gjør ytterligere grep, og har derfor satt igang en underskriftskampanje for å forby pelsimport.

– Sephora kom i søkelyset etter at artisten SZA anklaget dem for urettferdig behandling og rasisme. I etterkant av dette så den amerikanske sminkekjeden seg nødt til å denne uken stenge sine butikker for å lære opp de ansatte i mangfold.

Inti Wang er blitt et kjent ansikt i den norske motebransjen, og i februar i år fikk han også internasjonal oppmerksomhet da han kom på Vogues banebryterliste. Nå er 18-åringen tatt under vingene hos Team Models og blitt booket til en jobb for et stort, internasjonalt motemagasin.

– Finansmagasinet Forbes publiserte nylig sin årlig kåring over de rikeste selvgjorte dollar-milliardærene. På årets liste finner man både superkjente nykommere og gamle travere, i tillegg til en og annen som det kan diskuteres om er verdt tittelen selvgjort.

Hovedbilde via Instagram @munthe

Siste saker

Mest lest nå
Les mer