Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland:

– Den norske varianten av motemagasinet Elle kunne melde i februar at de ikke kom til en enighet om vilkårene av en eventuell ny kontrakt med de franske eierne, Lagardère. Dermed så fremtiden mørk ut. Men på tirsdag ble det klart at Elle Norge får en ny start med samarbeidspartner United Influencers med på laget.

– Denne uken var den første mandagen i mai som betyr den årlige Met-gallaen. Temaet for kvelden var avant garde i og med at utstillingen er basert på Rei Kawakubos merke, Comme des Garçons. Alle var ikke like komfortable med kleskoden, men Rihanna eide den røde løperen som alltid.

– Det har vært usikkert om Norges svar på moteuka, Oslo Runway, vil overleve grunnet mangel på økonomisk støtte Arrangørene bak motebegivenheten er nå i dialog med Kulturdepartementet, og satser på at det blir en femte runde av Oslo Runway i august.

Paris Jackson, den 19 år gamle datteren til Micheal Jackson, er den nye ansiktet utad for Calvin Klein. Det amerikanske merket og it-jenta skal ha skrevet under på en kontrakt verdt et syvsifret beløp denne uken. Paris var selvfølgelig også tilstede på Met-gallaen, hvor hun var ikledd Calvin Klein fra topp til tå.

– I et forsøk på å bekjempe usunne skjønnhetsidealer har Frankrike innført en lov som sier at alle bilder hvor modeller er redigert skal tydelig merkes. I tillegg må modeller som jobber i Frankrike ha medisinsk dokumentasjon på at de er sunne, spesielt med tanke på BMI, og være over 16 år.

Les også
Jacquemus teamer opp med Nike

– Den norske artisten Maya Vik hadde premiere på sin nye musikkvideo til låta «Beyond» på Melk & Honning denne uken. Videoen er full av futuristiske og råe looks. Sjekk den ut her.

– Kate Moss sin datter, Lila Grace Moss, har i en alder av 14 år kapret sin aller første egne kampanje hvor ikke mor er med i bildet. Hun er i godt selskap med nok en britisk kjendisdatter.

– Fotografen Sophy Holland har fokus på tatoverte kropper i sin nye utstilling i New York. Den norske stylisten Storm Pedersen er med i fotoserien sammen med en gjeng andre stilige tatoverte typer.

Ukens lesetips: Hvordan ble treningstøy high fashion?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer