Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland:

Justin O´Shea forlot stillingen hos Brioni i oktober, og nå skal han lansere et nytt streetwear-merke. SSS World Corp er navnet på merket som vil debutere under herremoteuka i Paris juni. SSS World Corp skal være i samme baner som Gosha og Vetements.

– I forbindelse med sitt 20-årsjubileum kommer det svenske merket med en kolleksjon som stripper det hele ned til det Acne Studios startet med – nemlig jeans. «Blå konst» havnet i butikkhyllene denne uken og er et dypdykk i denim og består  tre jeansmodeller til herre- og dame i ulike farger, jeansjakker, – kjoler og -shorts.

– Denne uken slapp Dazed sin årlige liste over 100 mennesker de mener er med på å utfordre normer og føre ungdomskulturen til nye høyder. På listen finner man «verdens yngste redaktør», norske Elise By Olsen.

– Det er ingen tvil om at Rihanna er dronninga av designsamarbeid, og kan skrive opp alt fra Manolo Blahnik til Puma på CV`n. Nå kan Riri føre opp nok et merke på listen, da hun har teamet opp med smykkemerket Chopard som vil lanseres under filmfestivalen i Cannes.

– Det er ingen tvil om at merch er inn, men det har hovedsaklig vært musikere som har spilt på den ballen. Modern Man har dog slengt seg på, og har produsert merch til en rekke designere som Rick Owens, Demna Gvasalia og Rei Kawakubo – og denne uken hyllet de Gucci-designer Alessandro Michele.

Adidas skal ta 3D-printing til et nytt nivå. Metoden som hittil kun har stått for prototyper, vil i løpet av det neste året masseprodusere en joggesko.

Les også
Pizza og sushi er overalt på Instagram - hva er greia?

– En nylig undersøkelse utført av Models.com viser at modellyrket ikke er like glamorøst som man skulle tro. Flere klesmerker, deriblant Balenciaga, har fått så ørene fyker etter de har behandlet modellene dårlig.

– Den anerkjente motejournalisten Glenn O’Brien døde i en alder av 70 år denne uken. O’Brien var blant annet den første redaktøren i Interview Magazine, og var «the style guy» i GQ i 15 år.

Les også: Melk & Honnings ekspertpanel anmelder vårens mest aktuelle sneakers

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer