Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland:

– Designeren som har fått mye cred for å definere selve 80-talls ‘hustler stilen’ er Dapper Dan, som hadde sjappa Dapper Dan’s Boutique i Harlem. Et av hans mest kjente plagg er en giga-bomberjakke med Louis Vuitton-mønster. Da Gucci i juni i år viste frem sin Cruise-kolleksjon for 2018, var et av plaggene voldsomt lik nettopp denne jakka. Likheten ble umiddelbart poengtert blant folk på sosiale medier, noe Gucci og sjefsdesigner Alessandro Michele besvarte i en pressemelding ved å si «Alessandro er interessert i et samarbeid som i så fall ville feire innflytelsen Daniel Day sine kreasjoner hadde på mote og hip hop-kultur på 80-tallet». Denne uka ble det klart at dette faktisk vil skje. 

– For nærmest nøyaktig ett år siden gikk tastaturet varmt hos mange i etterkant av Marc Jacobs sin visning av SS’17-kolleksjonen. Det at han sendte hvite modeller med dreadlocks, en hårfrisyre som tradisjonelt sett har afrikanske røtter, nedover catwalken gjorde nemlig mange sinte på grunn av de klare tendensene til «cultural appropriation». Da den amerikanske designeren viste fram sin SS’18-kolleksjon under moteuka i New York tidligere denne uken klarte han nok en gang å trå litt skjevt – alle de 56 modellene bar nemlig turbaner. 

– Fredag denne uken publiserte britiske Vogue et intervju med det norske it-paret Henrik Holm og Lea Meyer. I tillegg til saken skrevet av PR-ansvarlig for YME og journalist Madeleine Holth er de to fotografert i norsk design av Nick Thompson på Grand Hotel. De forteller historien om hvordan de møttes, og omtales som Norges svar på Kate Moss og Johnny Depp.

Les også
M&H Storbyguide: Barcelona

– Den norske modellen Jeenu har for lengst bevist at han er en av våre mest lovende modeller. Under moteuka i Paris i juni gikk han visninger for blant andre Alexander McQueen og Hermés. I etterkant av Oslo Runway i August plukket modellekspert og fotograf Alexander Norheim ut sine 7 mest lovende modeller, og igjen havnet Jeenu på topplista. I går gjorde Veitvet-gutten nok et kvantesprang karrieremessig; Han var nemlig plukket ut til å gå visningen til Burberry under moteuka i London, i en knallrød og militær-inspirert jakke.

– Om ni dager avholdes Anthony Vaccarello sin andre visning som sjefsdesigner for Saint Laurent. I sin første kolleksjon for det parisiske merket beviste belgieren at han følger opp den rocka tråden som eks-sjefsdesigner Hedi Slimane virkelig fokuserte på. Nå som kolleksjonen er på vei ut i butikk, slapp Saint Laurent tidligere denne uken en kortfilm som hyller det romantiske, mørke og rebelske.

Edda Gimnes er utvilsomt en av de norske klesdesignerne som i størst grad har fått internasjonal oppmerksomhet de siste årene. Ved å ha vunnet priser som «Ones to Watch» og Germany’s designer of tomorrow awards, med Alber Elbaz i panelet, har Oslo-jenta klart å bli en av våre mest lovende representanter for norsk mote. Denne uken viste hun fram sin nyeste kolleksjon under London Fashion Week, og ble omtalt i The New York Times. 

Fra Edda Gimnes nye SS’18-kolleksjon (Via The New York Times)

Les også: Se streetstyle fra New York Fashion Week

Siste saker

Mest lest nå
Les mer