Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland:

– Mote-konglomeratene Kering og LVMH, som eier flere av verdens største motehus, gikk denne uken ut og meldte at de nå fullstendig bannlyser bruken av for tynne og for unge modeller. Avtalen går ut på at ingen av deres merker kan la kvinnelige og mannlige modeller under 16 år posere slik som voksne gjør, og at modellene må være en størrelse XS, dvs. norsk 34, og oppover for å bli booket.

Diesel slettet tidligere denne uken alle poster på Instagram. Det italienske merket, som er aller mest kjent for sine jeans, har gjort det drastiske PR-stuntet i forbindelse med kampanjen «Go with the flaw». Diesel er lei av alt det perfekte som blir framstilt på Instagram, og ønsker derfor ifølge dem selv å få en ny start, uten alt det vakre og polerte.

– Forrige uke ble de aller første kampanjevideoene til Rihanna sitt etterlengtede sminkemerke sluppet. Superstjernen har flere ganger uttalt at det er viktig for henne at «Fenty Beauty» skal føles inkluderende. Derfor inneholder sortimentet blant annet et uvanlig bredt, men veldig velkomment, spekter av fargenyanser innen foundations. Fredag denne uken ble alt lansert i butikk og på nett. 

– Pantone har nettopp kommet ut med trendrapporten som viser hvilke farger som er ledende under de pågående moteukene. Disse fargene vil sette tydelige spor i garderoben din for vår- og sommeren 2018. For første gang er det tolv farger som Pantone mener vil markere seg, istedenfor ti som det har vært tidligere.

Les også
Bokpraten: Illustratør og designer Samra Avdagic

Bjørn Borg var den aller første tennis-superstjernen og ble et stort moteikon. På grunn av medias økende dekning av Borg fikk han mye av æren for tennis-sporten sin popularitet på 70-tallet, og for å ha introdusert sporten til en ny generasjon. Forrige fredag hadde storfilmen som baserer seg på den tøffe konkurransen mellom Borg og hans største konkurrent på tennisbanen, John McEnroe, premiere.

– Denne uken ble det kjent at den Graydon Carter forlater sin stilling som sjefredaktør for det ikoniske magasinet Vanity Fair. Han har holdt stillingen siden 1992, og det er fortsatt ukjent hvem som vil ta over til neste år. Carter har vært en del av New Yorks kulturelite i flere tiår, og også en høylytt motstander av Trump.

– Pierre Bergé gikk denne uken bort i en alder av 86 år. Bergé var partneren til Yves Saint Laurent, og var med på å starte det tradisjonsrike franske motehuset i 1961. De møtte hverandre på slutten av 50-tallet og var kjærester fram til 1976, men forble venner og forretningspartnere helt frem til Saint Laurent døde av hjernesvulst for 9 år siden. Relasjonen mellom de to var fokuset for dokumentaren «L’amour Fou» fra 2010.

– Hvert år kjører det høyt respekterte motenettstedet Business of Fashion en kåring over de 500 viktigste navnene i bransjen. Tidligere i dag ble listen sluppet. I år, som tidligere år, figurerer to nordmenn på listen, nemlig fotograf Sølve Sundsbø og klesdesigner Peter Dundas. Våre svenske naboer har fire navn på lista; blant andre grunnleggeren av det kritiske motemagasinet Vestoj, Anja Aronowsky Cronberg, og Acne-grunnlegger Jonny Johansson.

Les også
STILORAMA: Adrian Amara

(Toppbilde: Rihanna på coveret at amerikanske Elle, Oktober 2017)

Les også: Er de tradisjonelle, svære september-numrene av motebladene i ferd med å miste sin relevans?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer