Motesafari i New York City

New York er en av verdens mest spennende byer, med utrolig mange muligheter for shopping, mat, underholdning og natteliv. Melk & Honning gir deg den ultimate guiden for en helg i byen som aldri sover.

Skrevet av: Julia Johanne Tolo

Det beste tipset når du skal til en så stor by som New York er å ikke tenke at du må gjøre alt. Bestem deg for et par ting du ikke vil gå glipp av, og bygg ferien rundt det. Planlegg tid til en pust i bakken, en god kaffe på en kul kafe eller mat du ikke får hjemme. Noe av det beste med New York er alle de rare små stedene du finner når du vandrer rundt i et nabolag. Under er noen tips til hvordan du kan tilbringe en helg i byen. Her er det bare å velge og vrake til du finner den perfekte planen for deg.

Noen kule steder å bo

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du opptatt av luksus har the James Hotel (27 Grand St, New York, NY) i Soho utrolig kult interiør med en takbar som har åpent basseng om sommeren samt en peis å varme seg ved om høsten og vinteren. Om du heller vil spare pengene til shopping, har Citi Rooms (120 Lafayette St, New York, NY) i Soho fine, enkle rom.

 

Lørdag

Formiddag

Nå er det viktig å få i seg en god frokost så du er klar for en dag fylt med shopping og spenning! Butcher’s Daugther (19 Kenmare St, New York, NY) i Soho er frokoststedet du alltid har drømt om, med ekstremt Instagram-vennlig mat. Begynn dagen med å gjøre vennene dine misunnelige på smoothiebowlen eller avokadotoasten din.

The butcher daughter

Mens du er i Soho har du sikkert lyst å stikke innom en del butikker, her finnes Adidas sin flagship store, Alexander Wang, Topshop, Mansur Gavriel, Agent Provocateur og alt imellom. De fleste butikkene ligger på Broadway mellom Canal og Houston, og inn i sidegatene mot øst og vest. De mer eksklusive butikkene finner du i West Broadway og området rundt. Ikke gå glipp av Extra Butters (125 Orchard St, New York, NY) streetwear og sneakerkolleksjon, Aritzias (524 Broadway, New York, NY) luksuriøse silketopper og strikkegensere, de utrolig fine og miljøvennlige kjolene til the Reformation ( 23 Howard St, New York, NY) og den helt spesielle shoppingopplevelsen som er The Apartment by the Line (76 Greene St, New York, NY).

Apartment by the Line og Reformation

Klar for en pause fra jaget på Broadway og West Broadway? Ta deg en kaffe på byens mest trendy kaffedestinasjon, La Colombe (400 Lafayette Street, New York, NY). Rett ved La Colombe finner du en veldig fin bokhandel, McNally Jackson Books (52 Prince Street, New York, NY), titt innom for et fantastisk utvalg mote, kunst og interiørblader og bøker.

Lunsjtid

Du har vel ikke tenkt å komme til New York uten å finne deg noen vintageskatter? Ta en tur ut til Brooklyn da vel. Fra downtown Manhattan tar det ikke mer enn 20 minutter med t-bane eller taxi til Williamsburg, Greenpoint og Bushwick området hvor de beste vintagebutikkene ligger.

I Bushwick må du innom Urban Jungle (120 Knickerbocker Ave, Brooklyn, NY ) for Levis-bukser og linskjorter, skinnvesker og collegegensere til en utrolig billig penge. Men først er du kanskje sulten på lunsj? Sett deg på fantastiske Roberta’s (261 Moore St, Brooklyn), stedet mange mener har Brooklyns beste pizza, eller om pizza ikke er din greie, stikk innom koselige 983 Bushwick’s Living room ( 983 Flushing Ave, Brooklyn, NY).

Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Roberta´s og Bushwick living room

Etter Bushwick må du videre til Williamsburg/Greenpoint. Det tar ca en halvtime å gå, eller 15 minutter på subwayen til vintagehimmelen som er 10 ft Single by Stella Dallas (285 N 6th St, Brooklyn, NY ). Her finner du skatter i alle prisnivåer, med et bakrom fullt av designfunn. Om du ikke har fått nok kan du enten stikke innom klassikeren Beacon’s Closet (74 Guernsey St, Brooklyn, NY) i Greenpoint, eller fortsette innover i Williamsburg og titte på innendørsmarkedet Artists and Fleas (70 N 7th St, Brooklyn, NY), her finnes både vintage og andre funn fra små bedrifter som selger egen design. Et bra sted for gaver!

Artists and Fleas

Kveld

Etter en dag full av shopping er du nok klar for en pust i bakken. Dra inn til Manhattan igjen og ta deg en drink og litt digg mat på en kul restaurant, som karibiske Miss Lily’s 7a (109 Avenue A, New York, NY) i East Village. Her får du plantains, Jerk chicken og drinker med navn som Miss Lily’s Frozen Ting, Roots and Culture og Rude Boy. Uimotståelig dancehall og reggae musikk på stereoen og kule servitører gjør denne restauranten til en opplevelse.

Nå gjelder det å gjøre noe spennende din første kveld i byen. Her er det mye å velge mellom, men en bra start kan være en av speakeasy stedene New York er kjent for. Konseptet sitter igjen fra 20-tallet da det var ulovlig å drikke og barene måtte gjemmes i underetasjer og på bakrom.

La Esquina (114 Kenmare St, New York, NY) er en restaurant med fin uteservering der du kan sitte og beundre de kule antrekkene til motefiffen i Soho som vandrer forbi. På kvelden ser ofte restauranten rolig ut, men det finnes en hemmelig klubb i underetasjen. Gå inn hovedinngangen og la deg guides ned gjennom kjøkkenet, og nyt en drink i den skjulte baren.

Liss Lilys

Er du interessert i flere speak-easy barer kan jeg anbefale Blind Barber (339 E 10th St, New York, NY) hvor du går gjennom en barbersalong og inn i et mekka for intrikate drinker og et lite, men fullt dansegulv. Ellers finnes Please Don’t Tell (113 St Marks Pl, New York, NY) hvor du får servert den uslåelige kombinasjonen cocktails og pølser i stilige omgivelser (inngang via en telefonkiosk på Crif Dogs). Begge ligger i East Village.

Hvis du har lyst å fortsette festen og danse hele natten anbefaler jeg Lower East Side, her kan du sjekke ut Home Sweet Home (131 Chrystie St # 1, New York, NY), eller om du er interessert i et skikkelig New York eventyr, the Box (189 Chrystie St, New York, NY), hvor såkalte variety shows begynner klokken ett om natten. Om du er mer interessert i musikk er Bowery Ballroom ( 6 Delancey St, New York, NY) et bra sted, her har Royksopp og Sondre Lerche spilt, og i høst kan du se blant annet Jessie Reyez.

The Box

Søndag

Brunsj

Om du ble ute sent på lørdag trenger du en god frokost søndag morgen! Brunch i New York er et konsept du ikke kan gå glipp av, enten om du vil drikke champagne og spise Amerikanske pannekaker eller få deg bagel med røkelaks og kapers. På Agave (140 7th Ave S, New York, NY) i West Village serverer de bottomless meksikansk brunch hele dagen. På Cookshop (156 10th Ave, New York, NY ) i Meatpacking district finner du mer klassisk Amerikansk brunch.

Ettermiddag

Mange har hørt om klubbene i Meatpacking District, og stikker du innom 1Oak (453 W 17th St, New York, NY), Catch ( 21 9th Ave, New York, NY) eller Le Bain (The Standard, High Line, 848 Washington St, New York, NY) på kveldstid kan det godt hende du spotter en kjendis. Men området har mye mer enn natteliv å by på. High Line parken (inngang for eksempel på hjørnet av Gansevoort og Washington street) er et av de fineste stedene i byen hvor natur og bybilde kan beundres på samme tid, høyt over bakkenivå. Parken er bygget på gamle subwayspor og nå er det plantet flere hundrevis av forskjellige planter langs sporene, som strekker seg fra Meatpacking District, gjennom Chelsea og helt opp til 34 gate. Her skjer det mye til en hver tid, fra meditasjon til kunstutstillinger og teater, og det er et fantastisk sted å ta bilder.

Cookshop og The High Line

Etter parken kan du stikke innom et av New Yorks nyeste museer, the Whitney (99 Gansevoort St, New York, NY). En stilig bygning, med en koselig restaurant dersom du trenger en kaffe og litt tid til å slappe av. Akkurat nå vises portrettene til Nigerianske Toyin Ojih Odutola, mens den faste utstillingen er en blanding av Amerikanske kunstnere fra 1900- og 2000-tallet. Gå ikke glipp av terrassene på hver etasje av museet, hvor du har utrolig utsikt over nedre del av Manhattan, og der du kan glimte Hudson elva som ligger på andre siden av Whitney.

Har du fortsatt ikke fått shoppet nok? I Meatpacking er det mange fine butikker, kjøp klassiske omslagskjoler på Diane Von Furstenberg (874 Washington Street, New York, NY) og kule bukser på Rag and Bone (425 W 13th St, New York, NY). Chelsea Market (75 9th Ave, New York, NY) er også et bra sted å kjøpe en matbit eller en souvenir, konseptet er likt mathallen i Oslo.

Chelsea Market

Siste måltid

Nå trenger du en siste fantastisk middag og kveld før du skal tilbake til hverdagen. Rintintin (914 Spring St, New York, NY) i Nolita er veldig hyggelig. Her serveres gresk mat med en moderne vri i koselige lokaler. Et perfekt sted å roe ned etter en hektisk helg full av inntrykk. Om du har lyst å prøve noe som er helt typisk New York kan Baohaus ( 238 E 14th St, New York, NY ) i East Village anbefales. Kokk og forfatter Eddie Huang er bak denne hip-hop inspirerte taiwanesisk-kinesiske restauranten, som serverer bao (risbrød med forskjellig topping) og en kul soundtrack.

Har du mer en 48 timer i byen?

Det nye kjøpesenteret Westfield (185 Greenwich St, New York, NY) ligger rett ved Freedom Tower, så om du har tenkt å sjekke ut utsikten der, pluss det vakre uteområdet rundt Ground Zero designet av norske Snøhetta, kan du ta en tur innom Westfield på veien. I tillegg til senterets spesielle design er det butikker som Cole Haan og & Other Stories gjør det verdt turen.

Langt uptown på Manhattan finner du The Cloisters (99 Margaret Corbin Dr, New York, NY), et museum som er en del av the Metropolitan Museum og en nydelig park som ikke mange turister vet om.

Kjør gratis Staten Island ferge tur-retur fra Wall Street området (4 Whitehall St, New York, NY) og få sett frihetsgudinnen og utsikten over nedre Manhattan fra vannet.

Sjekk ut Prospect Park og området Park Slope i Brooklyn. Selv om Central Park er mer kjent, er Prospect Park stedet for lokale, med flere hundre år gamle trær, sykkelmuligheter og koselige kafeer, restauranter og butikker i området Park Slope som ligger på vestsiden av parken, ved Brooklyn Public Library (Grand Army Plaza, Brooklyn, NY).

Les også: Motesafari i London