Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Motedesigner Peter Nygård arrestert for voldtekt og seksuelt misbruk av hundrevis av kvinner
Peter Nygård på et event i 2014 i Beverly Hills, California. (Foto: Albert L. Ortega/Getty Images)

Motemogul Peter Nygård arrestert for sexhandel

Anklages for å misbrukt hundrevis av kvinner med hjelp fra Instagram-modell.

I februar i år skrev Melk & Honning om at den finsk-kanadiske motedesigneren Peter Nygård (79) ble anklaget for å ha voldtatt og seksuelt misbrukt hundrevis av kvinner.

Nå er motemogulen arrestert i Canada etter anmodning fra USA. Han er siktet for sexhandel og kriminelle handlinger mot kvinner og mindreårige.

Lokket med seg kvinner

Forbrytelsene skal ha skjedd mellom 1995 og så sent som i år, skriver NBC. Nygård selv nekter for anklagene.

79-åringen, som er grunnlegger av og styreleder i Nygård International, en av verdens største produsenter og leverandører av kvinneklær, skal ha lokket et titalls kvinner med seg til sin luksusvilla i Bahamas. Det skal han ha gjort ved hjelp av lovnader om store pengebeløp og lukrative modelloppdrag for så å ha misbrukt kvinnene seksuelt.

Peter Nygård (til venstre) er arrestert for sexhandel. Her fra et event i 2010. (Foto: Ron Bull/Toronto Star via Getty Images)

Nygård har vært under etterforskning fra amerikanske myndigheter i et år. Han skal også tidligere være anklaget for seksuell mishandling og voldtekt. I søksmålet mot ham som kom i februar, der han ble anklaget for sexbasert menneskehandel med kvinner og voldtekt, ble det hevdet at det hele var finansiert og organisert av hans selskaper og ansatte. De skal ifølge søksmålet ha vært «medvirkende til å bevisst hjelpe, imøtekomme, tilrettelegge og delta i den tiltaltes flere tiår lange sexhandel».

Instagram-modell medskyldig

I et nytt søksmål nevnes Suelyn Medeiros, en Instagram-modell med over 2,6 million følgere, blant Nygårds medskyldige. Hun anklages av en Miami-basert kvinne for å være medvirkende til å ha lurt «en jevn strøm av ofre» til Bahamas der den da 18 år gamle kvinnen ble tvunget inn på Nygårds soverom og voldtatt.

Les også
Victoria Beckham sitt motemerke med sjokkgjeld

Medeiros skal ifølge motebransjens egen vaktbikkje Diet Prada ha tilbragt åresvis som Nygårds «rekrutterer». Hun skal ha blitt betalt i blant annet penger og plastiske operasjoner.

Motemilliardæren forblir varetekstfengslet frem til rettsmøte 13. januar, men kan søke om å få slippe ut mot kausjon. Advokaten hans sier til NBC at Peter Nygård er «svært utsatt for de verste konsekvensene av COVID-19», og at han derfor vil søke kausjon. Han hevdet også at 79-åringen ikke utgjør noen rømningsfare.

Les også: Er Kate Moss’ norske lillesøster superspreder?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer