Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Motefilmer- og serier å binge i julen
Fra The Crown sesong 3. Foto via Netflix

Motefilmer- og serier å streame i julen

Finn frem pysjen og kakaoen.

Etter julefester, julebord og juleselskaper i penstasen, er det for mange et etterlengtet avbrekk å ligge på sofaen i favorittpysjen med tøfler og julegodis – og se noe som IKKE er så veldig julete på skjermen.

Her er motefilmene- og seriene vi vil streame i ferien.

The Crown

Har du ikke sett en eneste episode av Netflix sin storsatsing The Crown enda, finnes det knapt et bedre tidspunkt å begynne å se denne serien enn i julen. Den etterlengtede tredje sesongen av serien som følger de dramatiske livene til den britiske kongefamilien hadde premiere i november. Og den har alt: kostymene, drama, kjærlighet og intriger. Kostymedesigneren har gjort seg flid med å gjenskape flere historiske og ikoniske antrekk brukt av både dronning Elizabeth, prinsesse Margaret og prinsesse Anne. Et must for enhver moteinteressert – og perfekt for romjuls-binging.

Streames på Netflix.

The Crown.

Very Ralph

Kjent som en av de mest ikoniske designerne som finnes, og selve symbolet på «den amerikanske drømmen», måtte det før eller siden komme en dokumentar om Ralph Lauren. Mannen som ikler seg blå jeans og cowboyhatt før han bukker på catwalken, startet karrieren sin med å selge slips i New York. I denne filmen får vi tegnet et portrett av mannen og myten gjennom samtaler med personligheter som alle har tatt en del av Ralph Lauren-universet. Fra Oprah til Hillary Clinton.

Streames på HBO.

Very Ralph.

Vår Tid er Nü

Svenskene vet å lage kvalitets-tv, det er det ingen tvil om. Vår Tid er Nü er som en svensk, retro utgave av Hotel Cæsar, lagt til etterkrigstidens Stockholm. Her møter vi familien Lövander som driver restauraten Djurgårdskällaren, med alt det byr på av intriger, drama og komikk. Serien består av tre sesonger, hvor første sesong starter i 1945 når krigen er over. Vi kan love nydelige og veldig gjennomførte kostymer, hårfrisyrer og interiør. Her har serieskaperne virkelig gjort seg flid med å gjenskape datidens stil på alle måter. Bare vignetten er til å få frysninger av.

Streames på NRK.

Vår tid er nü.

Phantom Thread

En godt voksen moteskaper i London på 50-tallet finner sin nye muse i servitrisen Alma. Søt, men kanskje noe sær musikk oppstår i atelieret mellom symaskiner og målebånd, og et helt spesielt bånd utvikles mellom de to. Høst i London og julefeiring i Alpene byr på romjulsmagi.

Streames på Netflix.

Phantom Thread.

Yves Saint Laurent

Filmen om den ikoniske moterebellen Yves Saint Laurent er realt eye candy, og tar igjen for det det muligens mangler når det gjelder historiefortelling. Her får vi innblikk i hvordan designeren ble startet ut som kreativ leder i en alder av 21 i et av datidens største motehus, Dior, og hvordan han bygde opp sitt eget motehus. Filmen har fått låne originale kreasjoner fra YSL til innspillingen, og introduserer oss blant annet for Laurents største erkefiende, en ung Karl Lagerfeld.

Streames på HBO.

Yves Saint Laurent.

Love and Other Disasters

Noen vil kanskje kalle dette for en B-film, men av og til trenger man faktisk litt lett underholdning på skjermen. Julen er jo tiden for kjærlighet, og dette er absolutt en lettbeint kjærlighetskomedie. I hovedrollen finner man Brittany Murphy som britisk motejournalist i Vogue i London, som forguder filmen Breakfast at Tiffanys. En slags moderne Holly Golightly som leker Kirsten Giftekniv med snacky mannfolk. Trenger man si mer?

Streames på Netflix.

Love and other disasters.

Les også: M&Hs romjulsguide til Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer