Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Marc Jacobs Beauty kommer til Norge
TIL NORGE: Marc Jacobs Beauty kommer til Norge.

Motedesigneren som endret skjønnhetsbransjen

Og nå kommer Marc Jacobs Beauy til Norge.

Allerede i 2013 lanserte Marc Jacobs sin Marc Jacobs Beauty. Først nå blir det tilgjengelig i Norge. Bedre sent enn aldri.

Marc Jacobs av Francois Nars

Marc Jacobs av Francois Nars

«Da vi startet hadde vi ingen anelse. Det var som et blankt ark», fortalte Marc Jacobs, kreativ leder ved sitt selvtitulerte merke i et intervju med Elle.com tidligere i vår. «Jeg snakket om mennesker som inspirert meg – jenter, kvinner, menn, kolleksjoner, moteøyeblikk (…) Det var på grunnlag av disse samtalene frem og tilbake at vi formulerte hva Marc Beauty skulle være; ‘the right amount of wrong’».

Som for eksempel en av de nyeste lanseringene fra merket, foundationen «Shameless» (ordet Jacobs selv har tatovert på brystet). Den kommer i hele 29 ulike nyanser, og frontes av modell og aktivist Adwoa Aboah som på kampanjebildene lar fregnene skinne gjennom. «Hun er det perfekte valget; hun er også en jeg ser opp til – og plattformen hennes «Gurls Talk» – så hun representerer rett og slett en som både en vakker, interessant og smart», sa Jacobs til Elle.

For skjønnhetsalibiet til det amerikanske motemerket har ikke fans over hele verden uten grunn. På mange måter har Jacobs vært med på å endre skjønnhetsbransjen ved nettopp å sette fokus på mangfold og ved å både viske ut kjønnsgrenser og ta et oppgjør med det tradisjonelle skjønnhetsidealet. For selvsagt kan også menn bruke makeup (Jacobs gjør det selv). De beste skjønnhetstipsene får du fra drag queens (Jacobs gjør det selv). Og hvem har egentlig sagt at foundation ikke skal være for alle? Eller som han sier det selv; «Jeg kjøper kvinneklær. Jeg kjøper det jeg liker. Jeg har på meg det jeg liker (…) For meg er ikke makeup enten for kvinner eller for menn – det er bare makeup. Som drag – det er bare drag; det er noe du tar på deg; det er et valg».

Adwoa Aboah for Marc Jacobs Beauty

Adwoa Aboah for Marc Jacobs Beauty

Marc Jacobs Beauty vil selges eksklusivt i Marc Jacobs-butikken i Øvre Slottsgate fra 3.mai i et begrenset utvalg. 

Les også: Gjør blå øyenskygge comeback?

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer