Motebutikkene barrikaderer seg før presidentvalget i USA

Barrikaderte motebutikker på Rodeo Drive. Foto: AaronP/Bauer-Griffin via Getty

Motebutikkene barrikaderer seg før presidentvalget i USA

Frykter nye opptøyer.

De siste månedene har vært preget av koronapandemien, uro i kjølvannet av Black Lives Matter-demonstrasjonene, terrorhandlinger, jordskjelv – og ikke minst det nervepirrende presidentvalget i USA.

Presidentvalget i USA gikk av stabelen tirsdag, hvor over 90 millioner amerikanere hadde forhåndsstemt. Forsøk på sabotasje ble gjort i form av fake telefonoppringinger om at man ikke kunne stemme lenger.

Dette kommer etter en svært så dramatisk valgkampanje fra både Donald Trump og Joe Bidens side, som inkluderer blant annet opphetede diskusjoner.

Under Black Lives Matter i våres så flere sitt snitt til å plyndre og gjøre hærverk på en rekke motebutikker- og kjeder i USA.

Klok av skade tar butikkene nå grep før hvem som skal bli USAs neste president for de neste fire årene annonseres.

Butikkene beskytter seg mot mulig hærverk
Fra en butikk i San Francisco i våres. Foto: Neal Waters/Anadolu Agency via Getty

Holder stengt til valget er over

I de store byer som Los Angeles, Portland, Chicago og New York holder flere butikker stengt i forkant av presidentvalget i USA, og tiden etter. I tillegg er det spikret opp beskyttende plater i butikkvinduer og dører for å hindre hærverk og tyveri, skriver WWD.

Både luksusmerker, motemerker, kleskjeder og spritutsalg har vært føre var. Flere stengte ned allerede mandag, og planlegger å holde stengt ut onsdag, om ikke enda lenger ettersom det fremdeles ikke er klart hvem som er landets nye president.

Politiet i LA skal ha anbefalt aktører om å holde stengt, og å beskytte vinduer, dører og varer. Rundt shoppingstrøket Rodeo Drive i Beverly Hills har merker som Ralph Lauren, Salvatore Ferragamo, Saint Laurent, Maison Margiela, Versace, Louis Vuitton og Cartier gått for beskyttende kryssfiner, mens Prada har valgt en barrikade i plast slik at man fremdeles kan se luksusvarene deres.

I Washington D.C, er moteaktørene imidlertid ikke blitt anbefalt av politiet om å barrikadere seg i forbindelse med presidentvalget i USA. Her er butikkene istedenfor blitt bedt om å sørge for at blant annet sikkerhetsovervåkningen fungerer.

Les også: Motebransjen støtter butikkplyndringer