Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Podcaster om more som du bør høre på no
Kanskje Bella Hadid hører på en podcast? Bilde: Gotham/GC Images

Motepodcaster du bør sjekke ut nå

Podcaster som tar for seg mote på en seriøs måte.

Podcaster har gått fra å være en en hot nyhet til å bli noe alle for lengst har begynt med. Halvparten av de man sitter med på en tilfeldig buss hører nok på en eller annen podcast. Nærmest uansett hvilket tema man interesserer seg for, er sjansen høy for at det finnes én om akkurat det.

Også moteprofiler, motehus, magasiner og merker har sett sitt snitt til å være med på podcastbølgen. For mange av dem er det et strategisk PR-grep som en del av story telling innen branding, en måte å dele verdier og knytte seg opp mot kjendiser de vil forbindes med.

Chanel, som ikke akkurat kan sies å være først på ballen når det gjelder det meste, har nå også skjønt poenget med podcast.

Midt i januar ble det kjent at også de lanserer sin egen.

Chanel Connects gir meningsbærende kjendiser muligheten til å reflektere rundt zeitgeist og hvor kulturen er på vei videre.

I de første episodene får man høre samtaler med Pharrell Williams, Keira Knightley og Tilda Swinton. Hør den her.

Det finnes selvsagt mengder av podcaster innen mote allerede. Her har vi samlet et par som er verdt å lytte til.

Les også: Denne lystrenden tar av på Instagram

The business of Fashion podcast

Startet av Imrad Amed i 2007, regnes Business of Fashion nå kanskje som det nettstedet med mest kred hva gjelder motebusiness. I 2017 lanserte de sin egen podcast der de intervjuer viktige personer i bransjen, diskuterer relevante tema og tar temperaturen på trender. Hør den her.

Creative Conversations with Suzy Menkes

Suzy Menkes er en av moteverdens mest respekterte skribenter og kritikere. I 25 år var hun fast inventar på første rad av alt av motevisninger mens hun skrev for International Herald Tribune. I 2014 ble hun ansatt som kritiker og journalist for Vogue, og er i dag internasjonal redaktør for alle moteblekkas magasiner. I podcasten intervjuer hun noen av de største navnene i bransjen, slik som Dior-topp Maria Grazia Chiuri, it-designer Marine Serre og supermodell Natalia Vodianova. Hør den her.

Fashion: No Filter

For de utenforstående kan motebransjen kanskje virke både mystisk, glamorøs og fantastisk. I denne podcasten velger den populære influenceren Camille Charriere sammen med journalist Monica Ainley å invitere folk bak teppet. Her får man ærlige intervjuer med personligheter som Pernille Teisbæk og Bryanboy, store statements som «streetstyle er død!», innsikt i sirkulær økonomi i motebransjen og viktige samtaler i forbindelse med Black lives matter-bevegelsen. Hør den her.

Podcast: Stil

I denne podcasten av Susanne Ljung går de i dybden på alt du allerede har hørt om og vil vite mer om, og det du aldri har hørt om men som virker veldig interessant. Her linkes de økonomi, psykolog og samfunn inn i mote og stil. Blant de nyeste episodene finner man «Sex og dekadens i Los Angeles på 1970-tallet», «Den første svarte supermodellen – Donyale Luna», og «Arvet, mistet og besjelet – fire historier om smykker». Hør den her.

Les også: Ny undersøkelse: Så mange snoker på eksens Instagram og Facebook

Siste saker

Mest lest nå
Les mer