Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mixtapes + Mote = sant

Det at mote og musikk holder hender er udiskuterbart. Men i visse settinger er de helt smeltet sammen. Loewe sin nye mixtape beviser nettopp det.

Jonathan Anderson ble ønsket velkommen inn som kreativ leder for Loewe av LVMH-gruppen i 2013. I 2015 ble han, som den første noensinne, tildelt prisene for årets beste designer både i kategoriene «herreklær» og «dameklær». I høysetet hos det spanske motehuset har han fått jevnt gode kritikker.

De siste somrene har Anderson kikket i bakspeilet, tilbake til barndommens ferier på Ibiza. I tre omganger har han hatt pop-up shops på den spanske clubbing- og hippie øya. Denne gangen har han kréert en kapsel-kolleksjon inspirert av den unike estetikken der, i samarbeid med den lokale butikken Paula’s Ibiza Boutique – og i tillegg, for første gang, laget en mixtape.

Med seg på laget har han fått lydmesteren Michel Gaubert. Han sto bak turntablesene på Paris hippeste klubber på 80- og 90-tallet, og har i flere tiår miksa tracks for blant annet Chanel, Fendi, Jil Sander, Dries Van Noten og Balenciaga sine motevisninger. Resultatet er «Close to Paradise», en flowy, sommerlig housemiks i samarbeid med den nederlandske duoen Soulwax.

Pop-up butikken finner sted på Ibiza’s MACE – Museum of Contemporary Art.

Men det er ikke nødvendigvis en innovativ idé Andersen kommer med. Mixtapes knyttet tett opp mot motebransjen har eksistert lenge. For eksempel hos selve episenteret for kulhet i Paris, nemlig Colette. Konsept-forretningen har i tjue år samlet og presentert et nøye kuratert utvalg av at fra kameraer og stæsj, til avantgarde klær og smykker – og ikke minst musikk.

Butikken, som ligger på Rue St-Honoré, har rett og slett blitt et «go-to» for å oppdage det nyeste og mest funky på musikkfronten, og spesielt deres mixtapes har vært utrolig populære.

Les også
Jacquemus teamer opp med Nike

– Jeg må si jeg har en stor beundring for Madame Colette og Sarah. Det er den eneste butikken jeg går i, fordi de har ting som ingen andre har, uttalte Karl Lagerfeld til Business of Fashion forrige høst.

Michel Gaubert har, ikke overraskende, hatt signaturen på en rekke av disse opp igjennom årene. Colette har i tillegg hatt en nær relasjon til det franske it-plateselskapet Kitsuné siden det ble lansert i 2002, som har gitt ut musikk for alt fra Hot Chip og Crystal Castles, til Klaxons og Phoenix.

For få uker siden slapp nyheten om at sjappa til manges overraskelse legger ned nå i løpet av høsten.

Hør Loewe mixtapen her:

Hovedbilde: Loewe SS’17

Les ogsåSlik kler du deg som Chirag og Mae i den fete musikkvideoen til låta «Loff»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer