Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mitt sommer-Oslo II

Sommeren har vært i full gang i et par uker allerede, men vi er fortsatt «bare» i starten av juli. Heldigvis finnes det alltid noen som blir igjen i byen når trærne ikke lenger er sjokkgrønne av våren, men heller litt blassere og tørrere.

Selv om sosiale medier, gjennom flommen av bilder og videoer av store kofferter i avgangshallen på Gardermoen, #hotdogsorlegs på stranden og solnedganger på Sicilia, lurer oss til å tro at absolutt alle er bortreist, er det heldigvis alltid flere enn man tror igjen som nyter de stille Oslo-gatene i juli, båtene ut til øyene og varmen som strømmer gjennom gatene og over parkene i hovedstaden vår.

Forrige uke snakket vi med tre Oslo-folk om deres planer for bysommeren – denne uken kjører vi på med tre til når Fredrik Austad, Tomas Silva og Sunniva Hartgen kommer med sine beste og smarteste tips for Oslo-sommeren.

Fredrik Austad

Collage med sommerbildene til Fredrik Austad.

Foto: Fredrik Austad

Alder: 24

Bodd i Oslo: I fem år. Er opprinnelig fra Arendal.

Er aktuell med: Å freelance som skribent og fotograf, blant annet for PS Magasin. Jobber også med markedsføring for moteskolen SoFI.

Hvor er dine favorittspotter i Oslo?

Favorittspot nr. 1 er Sørenga – kort tur til Buns Burger Bar, kjekke gutter i sola og rett ved havet. Jeg er ganske enkel å gjøre fornøyd. Favorittspot nr. 2 blir Kunstnernes Hus for verdens beste pizza med reinsdyr-carpaccio og granateple. Vil også nevne terrassen til noen venninner av meg som bor i et kollektiv på Løkka. Vi kan sitte ute til solen går ned mens mat og vin blir servert ut av kjøkkenvinduet, som er vendt ut mot balkongen.

Hvis man skal bade og ikke vil slepe kroppen til Sørenga, hvor drar man da?

Jeg benytter enhver anledning til å dra på Sørenga, og har så langt ikke vært på noen andre badesteder. Synes ikke det er så stress med mye mennesker! Jeg har dog enda ikke sneket meg inn på Frognerbadet om natten i løpet av mine fem år i Oslo, så kanskje dette blir sommeren?

Hvordan ser en drømmedag i Oslo ut på sommeren?

En lang og litt småklein frokost etter en hyggelig kveld ute, etterfulgt av en sykkeltur ned til Sørenga eller en tur på Skranglejazz på Gåsa. Pizza på Kunstnernes Hus, dansing i bakgården på Jaeger og en tur innom ostesmørbrødhimmelen MELT på St. Hanshuagen… før et siste glass whisky på en takterrasse.

Tomas Silva

To bilder av Tomas Silva.

Foto: Tomas Silva

Alder: 30

Bodd i Oslo: Siden jeg var en liten bebi. Hovseter 4 life.

Er aktuell med: Å bygge opp et norsk klokkebrand, Harper & Brooks, gjøre litt styling for diverse artister. Og så DJer jeg på The Villa, Karusell, Skaugum også videre i helgene.

Hva gleder du deg mest til å gjøre i Oslo i sommer?

Jeg gleder jeg meg til «Mae x Chirag – Loff»-lanseringen på Rouleur (dato er hemmelig). Subjekt sin sommerfest i Oslofjorden med Finnebassen blir også kaos. Ellers gleder jeg meg til å DJe og spille technomusikk i Oslos kriker og kroker.

Hvor er dine favorittspotter?

Khartoum Contemporary Art Center, den eneste baren i byen med kameløl. Tirsdagene er ikke minst spesielle når det er live jazzmusikk. Barsjefen deres har stått på Nr19, Internasjonalen, Pigalle og så videre, så drinkene er ganske uslåelige. Er du heldig så viser Fadlabi deg rundt i galleriet og forteller litt om kunsten. Rouleur er favoritt når jeg vil nyte en eller ti øl med gode venner som bor i nabolaget på St. Hanshaugen. Ellers er Kubaparken alltid en favoritt når jeg vil henge ut, grille, se på folk og spille basket.

Beste inneaktiviteter på regnværsdager?

Danse i sweatshoppen på The Villa eller Karusell, det er intimt og koselig. Man må alltid huske å danse når det regner.

Hvordan ser en drømmesommerdag i Oslo ut?

Gode venner og familie samlet i en eller annen bakgård, maten til mamma, Aass-øl, lukten av mororøyk, sol og musikk før vi trasker til Øyafestivalen for å sjekke ut Madlib. Avslutter kvelden på Jaeger med John Talabot og Aleks Boman (Talaboman). La den kvelden aldri ta slutt.

Sunniva Hartgen

Et bildekollasj med Sunniva Hartgen.

Foto: Sunniva Hartgen

Alder: 25

Bodd i Oslo: I fem år. Født i Trondheim og vokst opp i Kristiansand blant nordlendinger.

Er aktuell med: Å jobbe freelance som stylist, fotograf og er kreativ konsulent. Jeg er også en del av teamet bak F5 Collections og blogger på coucoubird.com.

Hva skal man helst unngå å gjøre i Oslo i sommer?

For min del unngår jeg steder som Sørenga, brygga på Tjuvholmen og Huk, samt de fullstappa parkene. Liker det litt mer privat og det er ganske enkelt for eksempel å sette seg på en buss som tar deg litt utnefor byen. Jogg deg en tur, så kommer du over folketomme park-spots. Jeg lover.

Hva er dine favorittspotter og hvorfor?

Det kan jeg jo egentlig ikke si. Ekeberg er undervurdert. Iskaffen på Kaffebrenneriet er digg. Drøbak er en perle. Ås har gode jordbær. Sitt på flere tak. Tenk utenfor Ring 1.

Les også: Dyre solkremer – er det egentlig noe vits?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer