Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mitt skjønnhetsunivers: Theresa Eggesbø

 – Skjønnhet er ulik og unik fra person til person. 

Du kjenner henne kanskje fra tredje sesong av suksessserien «SKAM» hvor hun spilte kjæresten til hjertneknuseren Even. Nå har skuespiller Theresa Eggesbø valgt å fokusere på stemmen. Under artistnavnet Resa ga hun tidligere i år ut sin første egenproduserte singel «Sassy», og med utdannelse fra Paul McCartneys musikkskole i Liverpool spås 20-åringen fra Oslo en lovende artistkarriere. Vi snakket med henne om skjønnhetsrutiner, favorittprodukter og skjønnhetsidealer.

Hva legger du i skjønnhet?

– Skjønnhet for meg er utstråling. Skjønnhet er hvordan du presenterer din personlighet gjennom hvem du er, og hvordan du velger å te deg. Det kan også være i form av klær, hår og hudpleie.

Du har fem minutter foran speilet før du må løpe om morgenen. Hva gjør du?

– Skyller ansiktet med kaldt vann som en liten oppkvikker, fuktighetskrem – masse fuktighetskrem, øyenbrynsfarge og vippetang.

Hvilke produkter inngår i din hudpleie-rutine?

– Jeg elsker å bruke masse hudpleieprodukter, men noen ganger lurer jeg på om huden tar mer skade av for mye? Jeg bruker Ole Henriksens «Invigorating Night Transformation Gel» som er et slags serum om kvelden etterfulgt av «Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask» fra The Body Shop. (Det skal sies at førstenevnte kjøpte jeg på salg på tax free på danskebåten. 500 kroner for ei lita krukke med gel er egentlig ikke studentvennlig). Om morgenen bruker jeg «A’kin Rosehip oil» som fuktighetskrem. Den gir skikkelig glød og gjør mye godt for huden. Og når man skulle tro jeg var ferdig så er jeg ikke det, men avslutter med «Drops of Youth Eye Concentrate» fra The Body Shop for å våkne skikkelig opp. 

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor?

  1. Helena Rubinstein «Lash Queen Feline»: Det tok meg 20 år, men nå har jeg funnet den perfekte mascaraen for mine vipper. Den er virkelig god.
  2. L’Oréal Paris «Brow Artist Sculpter»: Min elskede øyenbrynsfarge.
  3. Benefit «Hola Bronzing Powder»:  Fordi jeg fikk vite at The Balms «Bahama Mama»-pudder ikke var til salgs lenger, men det skal visst finnes på nett. Så egentlig «Bahama Mama».
  4. Benefit «Boi-ing Airbrush Concealer»: Den er litt fastere i konsistensen enn andre concealere og er derfor lettere å legge. 
  5. CC/BB Cream: Jeg bruker aldri foundation. På min hud legger det seg som et lag som bidrar til å tørke ut huden. Så jeg bruker kun CC eller BB cream, for tiden «Age Defense BB Cream» fra Clinique med SPF 30. Passe på rynkene!

Theresas favoritter: Benefit «Boi-ing Airbrush Concealer», Benefit «Hoola» solpudder, L’Oréal «Brow Artist Sculpt», Clinique «Age Defense BB-Cream» med SPF 30, Helene Rubinstein «Lash Queen»

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?

Foto via Instagram @TherrMerr av Ida Bjørvik

Jo Malone «English Oak & Hazelnut». Jo Malone sine parfymer er lette og lukter naturlig. Jeg valgte min fordi den er ganske varm og jordaktig, men etterhvert som jeg har brukt den litt innser jeg at jeg lukter mann? Og at det kanskje er derfor jeg ble tiltrukket av den?

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Jeg er misbruker av leppepomade. Svært avhengig. Jeg har prøvd det aller meste på markedet, og kan med hånden på hjertet si at Burts Bee’s «Beeswax Lip Balm» er den aller beste. 

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Jeg hadde en mote/livsstil/sminke/kokkeblogg da jeg var yngre. Jeg kan bare velge og vrake blant «Dagens Outfit»-bilder…

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Hva er den største kampen du har måtte ta med deg selv? Har det forandret seg i løpet av de siste årene?

– Dagens skjønnhetsideal er uunngåelig på grunn av sosiale medier, og da spesielt Instagram. Men det har vært en del motmakter mot disse skjønnhetsidealene som skaper debatt og det er bra. Dessverre har mange av motmaktene disset andre skjønnhetsidealer som ikke passer deres eget. Jeg er også ganske skeptisk til en del «body positivity»-Instagram-kontoer som rett og slett promoterer usunn vekt og et dårlig kosthold.

– Min største personlige kamp har vært at jeg ofte har følt at jeg ikke passer inn i noen av skjønnhetsidealene. Jeg hadde ikke »modellkroppen» og jeg passet heller ikke inn i «all about that bass» hvor man skulle ha store pupper og stor, spretten rumpe. Inntil jeg ble eldre, og har forstått at skjønnhet ikke er de boksene vi har skapt, men en individuell skjønnhet som er ulik og unik fra person til person. Jeg mener den verden vi lever i fremstiller kropper så uavhengig av hvem som eier den. Det er lite snakk om skjønnheten i vakre strekkmerker som er kroppens naturlige utvikling, smilerynker fra gode tider eller arr fra opplevelser. Det er jo mennesket som er vakkert, ikke et stillbilde uten liv.

– Jeg vil også legge til at da jeg sluttet å legge ut bikinibilder av en tilsynelatende «perfekt» kropp fra en vinkel jeg visste ville være fin i, var da jeg først ble glad i min egen kropp. Jeg klarte ikke gå i bikini ute blant folk da jeg la ut disse bildene, fordi jeg følte jeg måtte opprettholde bildet av den «perfekte» kroppen som egentlig ikke var virkelig. Jeg var riktignok veldig ung da, men jeg synes det gjorde en stor forskjell å slutte med det. Nå tar jeg ikke hvordan kroppen min ser ut så seriøst heller. Nå er det bare min kropp. 

Åpningsbilde av Kevin Dela Cruz (@kevinjdelacruz)

Alle bilder fra Instagram @TherrMerr

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Martine Stenberg

Siste saker

Mest lest nå
Les mer