somaya bougroug

Mitt skjønnhetsunivers: Somaya Bougroug

– Jeg er stor tilhenger av naturlig skjønnhet og skjønnhet som speiles fra innsiden og ut.

Somaya Bougroug fra Gimle Parfymeri i Oslo snakker om sitt forhold til skjønnhet og produktene hun liker aller best.

Hva legger du i skjønnhet? 

– For meg er ikke skjønnhet alene utseendebetinget. Jeg er stor tilhenger av naturlig skjønnhet og skjønnhet som speiles fra innsiden og ut. Aldri har jeg vært mer tiltrukket av personligheter med sterke stemmer, humor, raushet og autensitet.

– Når det kommer til makeup og beauty så elsker jeg det som fremhever det som allerede er der. Det handler om å ha få gode ting som framhever rammene dine. Spesielt glad er jeg i fremheving av øyne, der ligger jo personligheten vår. Det er noe vakkert i alle.

somaya bougroug. foto privat

Du har fem minutter foran speilet. Hva gjør du?

– Morgenrutinen trenger ikke å ta mer enn fem minutter de dagene det skal gå fort. Det er ofte hverdagen min etter morgenyoga. Da renser jeg med et micellært vann og legger på serum/olje, fuktighetskrem og øyekrem. Lett foundation, maskara, brynsgele, kremrouge, highlighter i kremform og sprayer på en fuktighetsmist for ekstra glød og løper.

– Jeg elsker kremkonsistenser fordi da slipper man å være så nøye. Da bruker man bare fingertuppene til å påføre. En god brynsgele er også et must., for jeg elsker bryn. Denne rutinen går på autopilot, så etter litt trening tar det nå ikke mer enn 5 minuter.

– Tips: Når huden er renset og gjennomfuktet vil du oppleve at du har et mindre behov for makeup. Da trenger du kun noen nøkkelprodukter for å føle deg fresh!

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Hudpleierutine mine gjøres stadig om. Jeg våkner opp og føler etter hvordan huden føles der og da, og skreddersyr etter det. Men noe system er det selvfølgelig, hehe.

– Jeg er veldig opptatt av å rense huden grundig. Gjerne dobbeltrens. Jeg har også blitt avhengig av micellærvann. Gjør som franske kvinner og bruker minst mulig vann i ansiktet.

– Spesielt glad i Biologique Recherhce Eau Micellaire og Bioderma Sensibio H20. Ellers elsker jeg en god balm for å fjerne makeupen, en av favorittene er «Orange Cleansing Sherbet» fra Kbeauty brandet Aromatica. Den tar til og med vannfast mascara. Deretter bruker jeg kultproduktet «lotion P50 PIGM400» som er en syrecocktail som forfiner porene, gir en amazing overflateglød og binder fukt. Jeg har aldri kost meg mer med hudpleie enn etter at jeg begynte med den.

– Innimellom når porene er på styr så bruker jeg også «COSRX – BHA Blackhead Power Liquid» i porepartiet. På serumfronten så har jeg lagt min elsk på målrettede serum fra The Organic Pharmacy og Biologique Recherche. Akkurat nå er jeg opptatt av å forebygge linjer og at huden skal oppleves fuktig og fresh. Derfor har jeg lagt min elsk på Retinol, Hyaluron og C-vitamin serumene fra The Organic Pharmacy. Og rundt øynene bruker jeg kaldpressede serum fra Biologique Recherche – Serum Extraits Tissulaires og Serum Oligo Proteines Marines. Disse serumene fyller på med fukt og jobber med mine genetisk mørke ringer. Som jeg forøvrig har begynt å omfavne! Bye bye concealer. For øyeblikket så har jeg fått en hang up på å bruke øyekrem i hele ansiktet. Akkurat nå bruker jeg en øyekrem fra La Mer. En luksus som gjør underverker !

– Jeg «masker» nesten hver dag. Favorittene er «Masque Vivant» fra Biologique Recherche, som er himmelsendt for oss med porer. «Masque Vernix» fra samme merke kan jeg finne på å bruke som en dag-/nattkrem når jeg er tørr i huden, også genial for porepartiet. Da våkner man opp med babyhud.

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor?

KremRouge: Favorittene er fra fra RMS i fargen «diabolique» og Kjær Weis i fargen «reverence» som begge smelter inn i huden og gir friske, softe og levende kinn. Ser ut som jeg har kommet rett ut av en badstue eller tatt meg en løpetur.

Highlighter: «Magic luminizer» fra RMS som gir verdens fineste glød. Smelter inn i huden og har en lysreflekterende effekt. Fremhever fukt og glød, og ser super naturlig ut. Har den litt over alt. Tinningen, øyekroken, armbuen og under bryna, pannen.

– Brynsgele: Jeg elsker bryn ! fra å ha overnappet i ung alder har jeg nå omfavnet mine «bushy brows» med litt hjelp fra Brow Rehab. Avhengig av å gre dem med Tom Ford sin brynsgele og Glossier sin «Boy brow». Pssst: Bushy brows virker foryngende og du føler ikke behovet for å bruke så mye makeup når bryna er i fokus.

– Cushion foundation: Jeg har konvertert til cushion foundations. Her har jeg lagt min elsk på Giorgio Armani sin «My Armani to Tone up foundation». Den gir en «second skin» og en «no makeup makeup»-følelse. Jeg liker ikke å se sminket ut, så dette passer meg utmerket. Også funker det perfekt som et «touch up produkt» utover dagen. Jeg har slått opp med pudder.

– Kremøyeskygger: Fargen «Magnetic» fra RMS gir meg glossy freshe øyelokk og verdens enkleste øyeskygge å påføre. Jeg bruker fingertuppene og smudger den over hele øyelokket. Enkelt!

baderomshyllen til Somaya. foto privat

Hva er dine beste tips for å holde huden fresh?

– Søvn, yoga, vann, solkrem og skinfoods. Ellers er mitt beste tips å rense huden grundig og holde den gjennomfuktet. Jeg unner meg en ansiktsbehandling ca hver 6. uke på jobb. Jeg har et minimalt behov for makeup når huden er stelt. Prioriter alltid hudpleie framfor makeup!

– Når det kommer til kropp så sverger jeg til tørrbørsting! Det peeler bort de døde hudcellene, forfiner hudoverflaten og får i gang sirkulasjonen. Deretter smører jeg kroppen i en deilig økologisk olje. Huden føles jevn, sunn og gjennomfuktet. Hverdagsluksus!

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?

– I hverdagen bor jeg i parfymen «Blanche» fra Byredo. Det er «duften av meg». Rent, feminint og mykt. Jeg er også glad i «Confetto» fra Profumum Roma som forsterker min ultrafeminine side. Blir stoppet på gaten når jeg har på meg denne. Ellers har jeg utallige energimister liggende i vesken som jeg sprayer utover dagen. Plukket med meg en favoritt fra siste Paris tur – «Gossypium Ambiance trigger» fra Zenology. Den lukter bomull. Er også forelsket i «Ormus Myst» fra Isun som stresser meg ned.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som alle burde skaffe seg?

– Sverger til Biologique Recherche «Lotion P50 PIGM400». Dette kultproduktet har blitt omtalt som «Jesus in a bottle» av alle de store beauty sidene. Du får rett og slett en ny hud. Klarere, renere, mindre porer og en vill overflateglød.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Nappet brynene mine så tynne at jeg har hull i dem den dag i dag. Jenter: Aldri følg en trend som sier at brynene skal være tynne !

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Min opplevelse er at det er to ytterpunkter som dominerer trendbildet på beauty i dag. På den ene siden har vi et skjønnhetsideal som er preget av et enormt press på kropp og seksualitet. Vi ser mye makeup, bryst- og rumpe implantater, falske vipper, botox og fillers, også på unge jenter. Dette er et kunstig skjønnhetsideal.

– På den andre siden ser jeg et motsvar som er et trendbilde som er opptatt av å fremheve det «uperfekte» som vakkert. Modeller med fregner, brusete hår, rynker, religiøse hodeplagg, hudtilstander som f.eks vitiligo, sunne kropper og mer. Jeg elsker det! Jeg ønsker meg et mer virkelighetsnært, realistisk og inkluderende skjønnhetsideal i fremtiden.

Alle bilder: Somaya Bougroug

Les også: Nå kan mikroplast bli forbudt i all kosmetikk