Mitt skjønnhetsunivers: Saffie Lion Njie

– Ingen kan si at du ikke får ha diamanter og sommerfugler i ansiktet, sier Njie til Melk.

Saffie Lion Njie (23) er en sminke- og skjønnhetsentusiast fra Kolbotn, men bor på Grünerløkka og har røtter fra Gambia. Njie driver Jarga Design sammen med søsteren Jankeh.

Her forteller Njie om sine hudpleierutiner, favorittprodukter og sitt forhold til skjønnhetsidealet.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Snillegucci aka Kristiane Aateigen

Hva legger du i skjønnhet? 

– Skjønnhet for meg handler om utstråling og personlighet. Skjønnhet er veldig individuelt, spesielt innen sminke. Når jeg sminker meg elsker jeg å ha friheten til å være kreativ. Det er ingen regler, og det er kanskje det jeg liker best. Ingen kan si at du ikke får ha diamanter og sommerfugler i ansiktet.

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg har oljete, men dehydrert akne-hud. Hudpleierutinen min inneholder mye fuktighetsgivende produkter, samtidig som jeg jobber mot å få en jevnere hudtone.

– På dagtid bruker jeg Optimal Results Hydrating Cleanser fra Paula´s Choice, Pore-Reducing Toner fra Paula´s Choice, First Concentrate Serum fra Skincity, 24H Rich Emulsion Moisturiser fra Skincity og Invisible Fluid SPF50 fra La Roche-Posay.

– På kvelden bruker jeg mye av de samme produktene, men jeg starter med Precleanse fra Dermalogica for å rense huden ordentlig for sminke, solkrem og forurensing. Jeg bytter så ut den fuktighetsgivende såpen med en sterkere SA Smoothing Cleanser fra CeraVe. Solkremen byttes også ut med en nattkrem fra Cerave. 

– 2-3 ganger i uken bruker jeg sterkere kjemiske produkter som har mer fokus på akne og hudtone. Mine favoritter akkurat nå er 2% BHA Liquid Exfoliant og 10% Azelaic Acid fra Paula´s Choice.

Alle bilder via Instagram

Favoritt-sminkeprodukter og signaturparfyme

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest – og hvorfor? 

– 1. Fenty Pro Filter Foundation. På en eller annen måte har Fenty laget min eksakte hudfarge på flaske; Farge 490.

2. Hydro Primer fra Milk Makeup. Jeg elsker Milk Makeup. Ikke bare for det de står for som merke, men også fordi det er så tydelig at de ikke spiller på de typiske skjønnhetsidealene. Denne primeren får sminken til å holde hele dagen, og gir meg en jevn base

3. Jeg er fristet til å skrive alle øyenskyggepaletter fra Juvia´s Place, men jeg tror jeg må velge The Saharian Blush Palette Vol 1. 

4. Morphe 35B. Jeg har hatt det i mange år, og det er fortsatt et av mine favoritter. Perfekt for kreative og fargerike looks.

5. Den siste på listen er en ny favoritt. Brow Soap fra Makeup Mekka. Gir brynene et skikkelig løft, og de holder seg på plass hele dagen.

Mange er redde for å bli rynkete – hva gjør du for å holde deg ung og fresh?

– Jeg tror hemmeligheten bak å holde seg ung og fresh helt klart er livsstil. Prøv å ikke stresse for mye, få deg nok søvn og sett av tid til det som gjør deg glad.

Hva er din signaturparfyme?

– Jeg har brukt Daisy fra Marc Jacobs i sikkert fem år nå. Elsker at den lukter så frisk og sommerlig.

«Holy grail»-produkt, fargede linser og dagens skjønnhetsideal

Hva er ditt «holy grail» produkt som ALLE burde skaffe seg? 

– Mitt «Holy Grail» er solkrem. Ikke bare fordi det jevner ut hudtonen min og gir glød, men også fordi det har mye å si for hvordan huden min vil se ut når jeg blir eldre. Solkrem beskytter mot solen men også mot mobil, data og andre skjermer.

–Jeg vil gjerne minne alle på hvor viktig det er. Å ha en mørkere hudtone betyr ikke at du automatisk er beskyttet mot solen. Du må fortsatt bruke solkrem ☺

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Det rareste må helt klart være en periode rundt ungdomsskolen, hvor jeg og et par venninner begynte å gå med fargede linser. Ingen av oss brukte briller eller hadde behov for linser, så det var linser helt uten styrke. Hver eneste dag!

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Hva frustrerer deg? Hva har vært den største kampen du har måttet ta med deg selv? Har det forandret seg i løpet av årene?

– Jeg prøver å ikke forholde meg til hva andre tenker, men heller hva skjønnhet er for meg. Som sminkeentusiast er det lett å henge seg opp i trender eller hva som er populært for tiden, da kan man fort få en følelse av å gjøre ting «feil» eller å ikke passe inn.

– Ved å følge mine egne idealer kan jeg føle meg finest med bare en god fuktighetskrem i dag eller med farger og glitter i morgen.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Somaya Bougroug