monika bui. foto privat

Mitt skjønnhetsunivers: Monika Buividaviciute

– Jeg er veldig opptatt av den franske stilen og skjønnhet som er veldig naturlig og minimalistisk.

Fortell litt om deg selv: 

– Jeg er en snart 20 år gammel kvinne som skulle studere engelsk i Oslo, men endte opp i Paris. Jeg elsker mote og fotografi, noe jeg håper å jobbe med i fremtiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva legger du i skjønnhet? 

– Etter å ha flyttet fra en liten landsby i Norge til hovedstaden i Frankrike har perspektivet mitt på skjønnhet endret seg. Jeg tror skjønnhet kan bli funnet i alt. Jeg pleide å hate fregnene mine og prøvde alt jeg kunne for å kvitte meg med de. Til slutt bestemte jeg meg for å omfavne de og nå kan jeg ikke forestille meg selv uten de vakre fregnene mine.

– Skjønnhet kan være strekkmerker, ekstra fett på armene eller magen. Skjønnhet kan være mørke ringer rundt øynene eller unplucked bryn. Alt kommer an på personen.

Monika Bui. foto privat

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg synes det er viktig å huske at mindre er mer. Jeg pleier å bytte på produkter regelmessig. For to måneder siden hadde jeg veldig problematisk hud og noe som har hjulpet meg veldig er «Active Glycolic Cleanser» med AHA 7% fra merket ODA. Denne bruker jeg minst én gang om dagen for å rense huden etter skrubb, eller som maske én gang i uken. Når jeg får kviser bruker jeg «repair gel» fra det franske merket Ioma. Denne bruker jeg bare på kviser på kvelden og morgenen. På kvelden liker jeg også å påføre Nuxe Huile-olje for ekstra fuktighet.

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor?

– Dipbrow fra Anastasia Beverly Hills i fargen «dark brown». Denne trenger du ikke bruke mye av og den holder lenge.

– Armani Luminous Silk Foundation når jeg har litt problematisk hud.

– Mascara fra Maybelline «Last Sensational». Denne jeg har brukt i flere år og har ikke tenkt å kjøpe en annen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Leppestift fra Mac i fargen «Mac’s Ruby Woo». It’s a must!

– Sist men ikke minst «Strobing stick» highlighter fra Maybelline som ser veldig naturlig ut på huden.

Monika Bui. foto: privat

Hva er dine beste tips for å holde huden fresh?

– Fuktighetskrem og drikk mye vann. Det er hvert fall noe som hjelper meg med å holde huden fresh. Og som tidligere nevnt: Mindre er alltid mer!

Monika Bui. foto privat

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?

– Jeg liker parfyme, men bruker ikke så mye selv fordi jeg tror jeg er allergisk mot det. Men hvis jeg må velge så er det Chanel sin «Chance Eau Fraiche»

Hva er ditt «holy grail»-produkt som alle burde skaffe seg?

– Nuxe Hoile olje. Denne kan bruker på alt fra huden til hår. Gir ekstra glød og fuktighet.

Monika Bui. foto privat

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– For 2-3 år siden fikk jeg mulighet til å være hårmodell for en frisørsalong i Oslo og temaet var pastellfarger. Håret mitt ble bleket platinablonde og noen dager etter pastellblått- og rosa. Dette fikk meg til å miste hår.

– Og selvfølgelig at jeg overnappet brynene mine da jeg var 12.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Også jeg, som alle andre, prøver å følge en skjønnhetstrend som går viralt på Instagram. Jeg tror det er mye press når det gjelder skjønnhet og kroppsbilde.

– Selv prøver jeg å følge positivt og forskjellige type mennesker på sosiale medier, for å ikke ha den effekten på mitt skjønnhetsperspektiv. Nå er jeg veldig opptatt av den franske stilen og skjønnhet som er veldig naturlig og minimalistisk.

Monika Bui. foto privat

Alle bilder: Monika Bui. @Moniibui

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Amalie Marinas