Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mitt skjønnhetsunivers: Marthe Kveli Valeberg

Bilde: @magmaloumarthe

Skjønnhet er subjektivt og omfavner mangt og meget. I Melk & Honnings spalte snakker vi med ulike mennesker om deres forhold til skjønnhet med tanke på dagens ideal, og produktene de benytter seg av for å føle seg litt skjønnere.

Denne gangen har vi snakket med Marthe Kveli Valeberg, stylist og makeup-artist, samt grunnlegger av konseptbutikken MagMaLou på Frogner og klesmerket byMAGMALOU.

Hva legger du i skjønnhet?
– Skjønnhet for meg ligger mest i humor, og å ikke ta seg selv så selvhøytidelig og et genuint godt hjerte! Jeg har faktisk titt og ofte girlcrushes på kvinnelige komikere, haha. Jeg tenker oftere at jeg blir inspirert av damer med balls (eller TITS), enn at jeg blir misunnelig over noens blendende utseende. Selvsikkerhet som kommer fra et bra sted er møkksexy! Men er du bitch bare for å være bitch, kan du være så vakker utseendemessig du bare vil for min del.

Du har fem minutter foran speilet før du må løpe om morgenen. Hva gjør du?

– Da rakner svaret mitt litt over. For selv om jeg synes ANDRE er supervakre når de bare kaster seg ut av sengen og uten sminke haster rett på jobb, har jeg ikke selv klart å bli helt fortrolig med alle pigmentflekkene jeg har fått etter graviditetene, eller alle arrene jeg har fått etter en periode med hormonell borgerkrig i ansiktet de siste årene. Derfor sørger jeg alltid for ha minst 15 min på badet, for å ha tid til å rense huden godt før jeg løper ut, og noen minutter til å få på litt foundation for å jevne ut problemområdene. Men er blitt sjukt god på å sminke meg ferdig i bilen på diverse busslommer og bensinstasjoner også, om det har vært en helt krisemorgen!

Glo-therapeutics Pyrifying Cleanser, Glo-therapeutics Pyrifying Tonic, Babor Ampoule Concentrates Hydra Plus Active Fluid, Babor Revirsive Anti-aging Overnight Mask, Acorelle Sun Cream SPF 30.

Hvilke produkter inngår i din hudpleie-rutine?
– Jeg har så godt som prøvd «alt», og har endt opp med å bytte på tre ulike serier som jeg liker best i forhold til hvilken årstid det er. Jeg føler at huden reagerer bra på å bytte litt innimellom, og for meg har det de siste årene dreid seg om hudpleieprodukter fra Glo-Therapeutics, ZO og Babor.
Akkurat nå renser jeg huden min med «Purifying Gel Cleanser» og «Purifying Tonic» fra Glo-therapeutics, før jeg knekker en serum-ampulle fra Babor som jeg påfører i ansiktet og nedover halsen og lar det trekke inn, før jeg avslutter med en dagkrem fra en av de to merkene og påfører til sist en solkrem fra Acorelle med SPF 30(hele året faktisk!). På kveldstid bytter jeg ut dagkremen med en nattmaske fra Babor som heter «Anti-aging Overnight Mask»! I tillegg bruker jeg en fantastisk og konsentrert a-vitaminsyre homepeel fra Aesthetic Line, som jeg smører lokalt på pigmenteringer eller eventuelle utbrudd som gjør at de forsvinner mye raskere.

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor?

– Jeg startet å jobbe som make-up artist i 2004, så jeg er nok over gjennomsnittet glad i sminkeprodukter og blir alltid like fascinert over alt man kan gjøre og forandre med de! Men det betyr ikke nødvendigvis at man BØR gjøre alt fordi! Får litt angst og indre uro av disse Paradise-jentene (ja, jeg ser på Pærra mens jeg trener Yoga på kvelden for total mindfullness) som har tatt Kardashian-kontureringen til et nytt (og ganske mørkt!!) nivå! Trist at så naturlig vakre jenter ikke skjønner at de ser så mye flottere ut når de ikke drukner seg selv i fire lag foundations og 20 forskjellige shades med highlightere. Men nok om det!

Les også
Emily Ratajkowski deler sine beautyfavoritter

Mine topp 5:
Glo-minerals sin Tinted Primer SPF 3: Smoother store porer og gjør at foundationen sitter bedre
Mac Mineralize Moisture Foundation: Jeg blander to farger for optimal fargekombinasjon. Den er ikke så dekkende, så om jeg vil dét, går jeg over på Studio Sculpt fra samme merke!
Setting Spray fra Youngblood: Jeg kan ikke leve uten denne som holder sminken på plass hele dagen!
Mineral Rich Luxe Naturale leppestift fra Mac: Jeg er like avhengig av nude glosser og leppestifter som Maria Montezami (prøver bare å moderere mengden litt), og dette er min «all time» favoritt.
Solpudder fra Mac eller Guerlain: Siste produktet må være et solpudder uten glitterkorn for litt ekstra glød.

Mac Minerals Moisture Foundation SPF 15, Guerlain Sun Teracotta Trio, Mac Luxe Naturale Minaralize Rich Lipstick, Youngblood Minerals in the Mist Setting Spray, Glo Minerals Tinted Primer SPF 30.

Hva er dine beste tips for å holde huden ung og fresh?
– Kjedelige svar som å drikke mye vann er dog uansett et must. Spis et variert kosthold, og kast på masse bær og grønnsaker i hverdagen om man kan. Ellers er stress en hovedfiende for spesielt min hud, for da får jeg utbrudd med én gang. Derfor har yoga og pusteøvelser i hvert fall hjulpet veldig mye for min del. En annen ting, som jeg vet noen også kommer til å reagere negativt på, er å ta Skinboosters i ny og ne! Det er små sprøytestikk direkte ned i overflatehuden som gir huden en skikkelig fuktboost, noe jeg personlig har sett gode resultater av. Noen klikker så fort man tenker sprøyter, men dette er ikke i det hele tatt på samme nivå som fillers eller botox for de som er motstander av det.

Les også
M&H toppliste: Julepynt

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?
– Jeg har brukt Flower Bomb fra Viktor og Rolf i alle år, men er stadig på jakt etter den perfekte parfymen med et hint av kokos, så tar gjerne i mot tips!

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?
– Jeg er ikke så glad i å sole meg direkte i solen, både på grunn av pigmenteringsproblemer, men også fordi jeg har skikkelig respekt for kreftfarene ved å sole seg for mye. Så litt ekstra tan på sommeren med SunSpa sin Tan-In-a-can er min redning for ekstra glød. Samt at jeg alltid har med meg en liten sprayboks med Maya Water i veska, spesielt på reise, for ekstra fukt og beskyttelse mot frie radikaler.

Victor & Rolf Flowerbomb, Sunspa Tan in a Can Origianl, Maya Water Facial Mist.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?
– Da jeg giftet meg i 2005, mente min daværende frisør at jeg burde få litt mer «struktur» i håret mitt, og anbefalte en ny type permanent(!!) som ville gjøre mirakler for håret mitt. Eneste mirakelet var at jeg klarte å holde meg selv fra å avlive dette mennesket, for jeg mistet halve håret og fjonene som ble igjen ble lysegrønne!! Not so cool! Hadde oppsatt hår på selve dagen for å si det sånn.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Hva er den største kampen du har måtte ta med deg selv? Har det forandret seg med alderen?
– Jeg har definitivt hatt mine opp- nedturer igjennom, som så mange andre dessverre, selv om man skulle ønske at man alltid hadde vært sterk nok til å stå i mot presset om skjønnhetsidealene. Som for eksempel at jeg var to hoder høyere enn resten av klassen på både barne- og ungdomsskolen, men det var det jo ikke så mye å gjøre med! Og da min eldste datter ble født fikk jeg borreliose etter et flåttbitt, som førte til at jeg gikk opp 20 kg på grunn av sterke medisiner og hadde lammelser i ansiktet, som gjorde noe med selvbildet akkurat der og da. Men nå i ettertid er det å ha en god helse definitivt det jeg setter aller mest pris på, selv om jeg også må innrømme at jeg er jo forfengelig nok til å ta botox på det høyre øyet mitt for å løfte det hver fjerde-femte måned, siden jeg fikk en permanent semi-lammelse etter sykdommen som gjør at det henger mer enn normalt. Ellers har jeg to små døtre jeg ønsker å være et forbilde for, så for meg er det viktig å styrke selvfølelsen deres på hvem de ER, istedenfor fokus på hva de presterer eller hvordan de ser ut.

Les også
En ny moteæra for Margot Robbie?

 

Les også:

Mitt skjønnethetsunivers: Anniken Jørgensen

Mitt skjønnhetsunivers: Artisten Dagny

Siste saker

Mest lest nå
Les mer