Mitt skjønnhetsunivers: Marie Wolla

– Jeg synes alle burde bli flinkere til å «work with what your mama gave you»!

Vi har snakket med Marie Wolla (23) som blogger om mote, skjønnhet og livet om hennes forhold til dagens skjønnhetsideal og hvilke produkter hun bruker for å føle seg litt skjønnere. 

Q&A:

Hva legger du i skjønnhet?
– Skjønnhet for meg er noe som er vakkert, og det vakreste med skjønnhet er at det oppleves forskjellig for alle. Jeg forbinder ikke skjønnhet kun med et pent ansikt. Det kan være helt enkle ting i hverdagen, mennesker eller spesielle øyeblikk. Som franske filmer, fremmede som smiler til hverandre på bussen og sårbarhet. Dette kommer sikkert til å høres litt teit ut, men jeg føler meg vakker når jeg gråter.

Du har fem minutter foran speilet før du må løpe om morgenen. Hva gjør du?
– Skal jeg være helt ærlig; hvis jeg bare har fem minutter før jeg må løpe ut av døren, så prioriterer jeg heller tiden min på en god kopp kaffe. Når jeg først legger sminke, så liker jeg ikke å gjøre den halvveis. Siden jeg har problemhud er det viktig for meg at hudsminken blir lagt ordentlig, og det er ikke gjort på fem minutter.

Hvilke produkter inngår i din hudpleie-rutine?
– Til daglig renser jeg huden min med den klassiske tre trinns-serien fra Clinique for normal til kombinert hud. Jeg er veldig glad i gel-kremene til Clinique, fordi de gir huden min fuktighet uten at den bryter ut i nye urenheter i de oljete områdene av ansiktet mitt. På vinteren kan huden bli litt ekstra tørr, og da bruker jeg Clinique Moisture Surge etter min daglige fuktighetskrem. Jeg eksfolierer huden én gang i uken med Clarins Gentle Refiner – og når huden trenger en ekstra boost bruker jeg Estée Lauder Night Repair Serum. Det er det beste serumet jeg har testet!

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor? 

  • Dior Forever Foundation. Min favoritt-foundation! Jeg har brukt den i flere år, og jeg har fortsatt ikke funnet en annen som kan måle seg med denne. Den gir et matt og dekkende resultat, samtidig som den smelter inn i huden!
  • YSL Touche Éclat. Denne er et must i min sminkepung! Den smelter inn i huden og legger seg ikke i linjer under øynene.
  • Anastasia Brow Wiz. Jeg liker ikke å bruke så mye produkt på brynene mine, men jeg fyller inn små hull med denne brynspennen.
  • Clarins Instant Light Lip Perfector. Denne lipglossen henger alltid med meg i vesken! Den gir en dus farge på leppene, samtidig som den er veldig fuktighetsgivende.
  • NYX Setting Spray Dewy. Siste steg i hudsminken min består av to dusjer med denne setting-sprayen. Den sørger for at sminken sitter bedre, og gir også en fin og glødende finish!

Hva er dine beste tips for å holde huden ung og fresh?
– Masse fuktighet, jevnlig eksfoliering og solbeskyttelse! Da jeg var yngre kunne jeg gledelig kaste meg inn i et solarium flere ganger i uken, men nå har jeg blitt typen som ligger med et håndkle foran ansiktet når jeg er på stranden og bruker solfaktor 50 daglig – selv på en gråværsdag. Det har tatt litt tid, men jeg har akseptert å være bleik året rundt. Det er så viktig å beskytte huden mot solen! Ikke bare fordi huden eldres raskere, men også for å beskytte seg mot hudkreft. Vi nordmenn har for vane å ligge litt for mye ute i solen når den først titter frem etter vintermørket, så det er med god grunn at vi ligger på hudkreft-toppen. Helsa først folkens!

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?
– Den liker jeg egentlig å holde for meg selv, men siden det er dere som spør: «Mohave Ghost» fra BYREDO. Rett og slett fordi det er den deiligste parfymen i verden. Herregud, den lukter godt!

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?
– Estée Lauder Night Repair Serum! Den gir en skikkelig boost når huden er sliten, og så passer den til alle hudtyper.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?
– Jeg har arvet de tykke brynene mine etter mamma, men vi har ikke alltid vært bffs for å si det sånn. Da jeg var 13 år var øyenbruns-høvelen en del av min daglige rutine, og etter en stund var brynene mine 1 cm i bredden og 0,0004 cm tykke. Det så virkelig ikke ut! Jeg er takknemlig for at alt vokste ut igjen!

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Hva er den største kampen du har måtte ta med deg selv? Har det forandret seg med alderen?
– Jeg liker å innbille meg at jeg ikke forholder meg til dagens skjønnhetsideal, men jeg blir nok litt mer påvirket enn det jeg er klar over. Likevel har jeg et mye bedre forhold til mitt eget utseende i dag enn det jeg hadde for bare noen år tilbake, så det har absolutt forbedret seg med alderen. Jeg har fortsatt perioder der jeg blir usikker, spesielt på problemhuden min, men jeg har derimot et veldig naturlig forhold til kropp. Jeg teller ikke en eneste kalori og jeg har ikke stått på en badevekt siden jeg var 15 år. Jeg har hatt former så lenge jeg kan huske, og da jeg var tenåring hadde alle venninnene mine en helt annen kroppstype enn meg. Dette gjorde meg usikker lenge, men heldigvis har jeg lært meg å elske formene mine og akseptere at jeg aldri får en annen kropp enn den jeg er født med! Jeg synes alle burde bli flinkere til å «work with what your mama gave you» fremfor å strebe etter urealistiske skjønnhetsidealer! Du er fin nok som du er!

 

Alle bilder: Private

Sjekk ut flere «Mitt skjønnhetsunivers» her