Mitt skjønnhetsunivers: Linnea Marie Jamessen

– Nå elsker jeg det lille jeg har på hodet, og føler meg langt mer vakker enn hva jeg gjorde med hår.

Fortell litt om deg selv: 

– Jeg heter Linnea Marie Jamessen, er 22 år og bor sammen med samboeren min på Rosenhoff i Oslo. For tiden er jeg sykemeldt, etter å ha blitt syk for litt over et halvt år siden. Nå har jeg endelig fått lov å få jobbe én til to ganger i uken på Maria Black i Oslo. Jeg har hatt noen vakter allerede og stortrives! Jeg bruker også mye av tiden min på sosiale medier. Etter at håret mitt ble borte har det åpnet seg opp en helt ny verden for meg innen skjønnhet.

Hva legger du i skjønnhet? 

– Jeg synes jo personlig at ingenting er skjønnere enn et blidt ansikt. Et ansikt som uttrykker positivitet og har et varmt blikk, that’s beauty to me!

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Kiehls Ultra Facial Cleanser, Payot face mist, Dr Ankerstjerne Multipurpose Vitamin Face Gel, Eleni And Chris Anti-Aging Eye Gel, og Weleda Skin Food 

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor?

Laura Geller Tahitian Glow Face And Body Frosting. Dette er en bronzer som hverken blir for rød eller oransje på huden, og passer til enhver hudtone. Den gir virkelig den fineste sommergløden, som om man har vært en uke på Bahamas!

Mary Lou Manizer. Dette er uten tvil livets highlighter!

Inikia Mineral Mattifying powder. For en som meg som sliter med oljete øyelokk er dette pudderet perfekt. På den måten unngår jeg streker på øyelokkene, og sørger for at øyenskyggen holder seg jevn og fin. 

Beauty Blender foundation. Denne foundationen har jeg nettopp blitt introdusert for, og jeg virkelig forguder den. Den er så lett å påføre, og blir ikke «kakete» utover dagen. Dette har kjapt blitt en favoritt i sminkepungen min.

Bare Minerals Matte Foundation. Når jeg ønsker en litt mer naturlig look liker jeg å bruke denne foundationen. Den gir en jevn farge og holder seg fin utover dagen.

Mange er redde for å bli rynkete. Hva gjør du for å holde deg ung og fresh?

– Jeg har egentlig aldri gjort noe spesielt. Jeg tror at jo mindre man påfører huden, dess yngre holder man seg. Men når man ser de mange, fine produktene som finnes der ute, kan det være vanskelig å stå imot! Jeg har blant annet begynt å bruke en Anti-Age gel under øynene. 

– Jeg tar ikke solarium, men bruker selvbruning om jeg vil føle meg brun og fresh! Som barn ble jeg lært opp til å spise mye fisk og grønnsaker, noe jeg er veldig takknemlig for nå. Det gjelder for samboeren min også, noe som automatisk gjør middagsrutinen mye lettere. Etter jeg ble syk har det vært vanskeligere å komme seg på trening, men jeg prøver å komme meg ut en gang om dagen.

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?

N.C.P Alfactives 601. Jeg klarer ikke helt å beskrive lukten, men den er helt fantastisk.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som alle burde skaffe seg?

Payot fresh mist. Den er virkelig et must hver morgen. Jeg bruker den før jeg sminker meg, og tar den gjerne med i vesken for å spraye utover dagen. Den er helt fantastisk, fungerer på alle hudtyper, og gir fukt og glød..

– Et annet produkt jeg også har blitt veldig glad i er Payot sleeping mask. De gangene jeg skal på en tidlig frokost unner jeg meg å bruke den før jeg legger meg, slik at jeg våkner med ekstra glød.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Jeg har vel egentlig aldri gjort noe rart med utseendet mitt. Men det å ha den sveisen jeg har nå hadde jeg kanskje ikke trodd at jeg skulle ha for noen år siden! Nå var jo ikke dette frivillig, men jeg er utrolig glad for at det skjedde.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Jeg føler jeg står veldig på utsiden av det. Jeg har for eksempel aldri hverken sett eller laget en sminkevideo, rett og slett fordi det aldri har interessert meg. Men jeg hadde en periode i livet da jeg var veldig avhengig av vippeextentions og solarium, noe jeg har gått vekk fra nå. Jeg kjøpte heller ikke min første highlighter før tidligere i år, noe jeg synes er veldig komisk siden jeg nå er fullstendig avhengig av den!

– Jeg har alltid sminket og kledd meg på den måten jeg føler meg finest og mest komfortabel. Jeg syntes det er trist at det skal være et press på hvordan vi skal kle oss og være. Dette er noe jeg dessverre tror vil forbli et problem, men det vi i alle fall kan gjøre er å prøve og skryte mer av hverandre. Vi er alle vakre på hver vår måte, uansett identitet eller bakgrunn. 

Hva har vært den største kampen du måtte ta med deg selv når det gjelder disse tingene?

– Jeg opplevde at det å miste håret var veldig tøft i begynnelsen. Jeg var veldig redd for hva folk ville synes om mitt nye utseende. Hva ville sjefen min si? Ville kjæresten min synes jeg fremdeles var tiltrekkende, for jenter skal ha langt hår, skal de ikke? 

– Nå elsker jeg det lille jeg har på hodet, og føler meg langt mer vakker enn hva jeg gjorde med hår. Jeg har faktisk aldri følt meg mer feminin og trygg på eget utseende!

Alle bilder via Linnea James/ instagram@linneamjames

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Monika Buividaviciute